Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

Proračunska sredstva potrošena su u mnoge nevažnje stvari

Tražimo reviziju trošenja proračunskih sredstava Grada Bjelovara

INFORMATOR br. 75

Od Vas kao Vlade Republike Hrvatske zahtjevamo da naredite gradonačelnici Grada Bjelovar Đurđi Adlešić da osigura obavljanje svih poslova u Gradskoj upravi i normalno funkcioniranje njenih djelatnika u svrhu zadovoljavanja potreba građana Bjelovara. Mora se normalno osigurati funkcioniranje Lokalne uprave i samouprave. Građani se susreću sa otporom u rješavanju svojih svakodnevnih problema. Gradsko vijeće i Gradsko poglavarstvo tako slabo i (ne) transparentno se ponaša tj. drži. U ime demokracije nedopustivo je da se u Hrvatsku unese kaos i da se destabilizira red, rad, i da se preusmjeri rješenje na druge pravce.

Vijećnici Gradske skupštine Bjelovara neozbiljno se odnose prema svome poslu, ili bolje rečeno ponašaju, te su sastavljeni iz redova: ugostitelja, slastičara... koji se bore za vlastiti svoj interes. Građani i javnost izbezumljeni su sa nezakonitim postupcima u Vijeću Grada. Sve to ima teške posljedice i crni politički karakter ne samo za život i razvitak Bjelovara, nego je izazavana ozbiljna kriza funkcioniranja ustanove u sastavu institucija država.

Zamoljavamo Vas da temeljito preispitate poslovanje Grada Bjelovara. Proračunska sredstva potrošena su u mnoge nevažnje stvari. Izvučena su iz proračuna. No, nemožemo prihvatiti takvo privilegirano i neodgovorno ponašanje. Ovaj pokušaj da se proceduralnim trikovima izigra volja birača, jer u gospodarskom smislu nije ništa ostvareno. Dok privatno poduzetništvo sve više zatvara svoja vrata, a nelikvidnosti se nevidi kraj, koja je astronomska. Na sjednicama se raspravlja o nevažnim stvarima. A u dnevni red se ne uvrštavaju glavni i nagomilani problemi.

Mi građani odlučno tražimo zaštitu Vašu, očekujemo da će se ona ispuniti. Za dobrobit Bjelovara i njegove građane, kao i za razvoj ovog nekada bogatog kraja, koji se mora boriti za svoje programe. Očekujemo od Vas da ćemo i dalje s Vama surađivati. Posebno ističemo da gradonačelnica zadužava Grad kod raznih banaka. Tko će te kredite moći vratiti? Protiv toga smo da se isplaćuje novac za nastalu štetu na autima, vlasnicima, pod čudnim okolnostima, u suradnji sa osiguravajućim kućama. Protiv toga smo da se financiraju razne profitabilne udruge i poduzeća iz proračuna, tj. iz pričuve.

Proračun je pao za 32% u prvih šest mjeseci.Činjenica je da postoji kriza u upravljanju Gradom, zbog malverzacija, koja se prešućuje. I natječaji za izvođenje poslova i usluga se namještaju. Sumnjivim ljudima odobravaju se koncesije (Ivan Butković, Ivan Šepoval...). Mi želimo o tome otvoreno govoriti, spriječiti razne nepodopštine - kao savjesni građani. Tražimo od Vlade RH da uputi komisiju u Bjelovar i da preispita točnost naših navoda, u ovom zahtjevu.

Zamoljavamo Vas za pismeno očitovanje.

U Bjelovaru, 08. 08. 2003.

Predsjednik Udruge "ŠTIT":
Branko Stojković


Pismeno očitovanje nismo dobili, ali (ovaj) dopis biti će upućen USKOK-u i sadašnjoj Vladi RH 16. veljače 2004.


Post je objavljen 21.07.2011. u 18:22 sati.