Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

TAJNE SLUŽBE NA ČIJEM SU PLATNOM SPISKU?

Otvoreno pismo Đurđi Adlešić, predsjednici Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost

UDRUGA GRAĐANA ZA OSTVARENJE I PRAĆENJE GRAĐANSKIH PRAVA » ŠTIT « BJELOVAR:


Gđc Adlešić, raščistite konačno stvari s vojnim i civilnim » tajnim službama «

Vi još ne shvaćate, tj. niste svjesni što znači » lagati javnost «, u ovom našem otvorenom pismu Vama, tu nelagodnu praksu želimo prekinuti i upozoriti Vas na ozbiljnost vaše funkcije i odbora koji vodite.

Pitamo Vas hoće li zbog zloupotrebe vojnih i civilnih » tajnih služba « netko napokon i odgovarati ? Nama još nije poznato niti jedan slučaj da je netko zbog toga osuđen. Kakve su to » tajne službe « u Hrvatskoj, u kojima svi oni koji u njima rade kradu materijale i dokumentaciju itd., i kod kuće stvaraju vlastite » arhive « koji se koriste u frakcijskim obračunima.

Ako » državne tajne « postaju javne, a to sve zadire u ljudska prava i slobodu građana i svaku čovjekovu privatnost, tko to onda kaže da nije ugrožena nacionalna sigurnost ? Zašto se iz državnog proračuna troši i dalje golemi novac, za financiranje obavještajnih zajednica, kad su ti » talibani « izvan svake kontrole ? Zbog čega u Hrvatskoj ima oko 120 000 (tisuća) građana dosje koji su ispisivali (upravo) takvi ljudi, koji su zloupotrebljavali svoj položaj i ovlasti.

Iako je novi ministar MUP-a Šime Lučin ponudio na uvid građanima njihove dosjee, na kraju to sve je povućeno, radi čega ? Da li će i dalje neke tajne službe štititi privatne interese političara i sumnjivih gospodarstvenika, i slijediti ilegalni čin zvan » metafizika «. Gospođo Đurđa Adlešić, prije izbora u medijima ste tvrdili da se dokumentacija uništava i odlazi, tj. nestaje izvan zemlje, dali je to bilo samo opravdanje za amnestiranje i aboliranje određenih odgovornih ljudi, da bi ste Vi naposljetku sjeli tu gdje jeste ?

Bjelovarske kadrovske križaljke

Zar to nije još jedna obmana hrvatskih građana kad se govori kako će biti uvršteno u saborsku proceduru donošenje zakona o » tajnim službama i njihovom preustroju « (ili bolje rečeno o smanjivanju). Onda Vas pitamo, kada je riječ o smanjivanju, kako ste uposlili svoju » šarmantnu sestru « nedugo u bjelovarski SIS, i to bez obzira na njezinu stručnu spremu.

Ako vi želite biti» novi gubernator « u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji umjesto Mile Ćuka, kao što to već pokazujete po kadrovskim križaljkama, što ste onda zbog toga zamjerali Mili Ćuku kako je on postavljao svoje kadrove, s kojima ste često kao i s Milom Ćukom ispijali kavu, fotografirali se i bili intimni (onda je to sjaši Kurto da uzjaši Murto!) Zašto ste zamolili Jozu Radoša, Mladena Ružmana i Dražena Budišu da postave za načelnika bjelovarskog SIS-a (vojne tajne službe) Mladena Blaževića – Mlađu, osobu desetogodišnjeg HDZ-ovog kadra koji se učestalo miješa u civilna pitanja, zbog čega i po kojoj to zasluzi ? (Afera SIS, jedna od najvećih boljki » tajnih službi «, bilo je miješanje SIS-a poslove izvan vojnog ustroja). Zar je i ministar MUP-a Šime Lučin nastavio praksu kakvu je vodio i bivši ministar Ivan Penić, kao i Vaš odbor i Vlada RH ? Gdje su u time svemu građani dok se vaše funkcije samo izmjenjuju, a svi » vi « solidarizirate se oko podjele vlasti – kuda to vodi ?

Prisluškivanje i dalje ?

Da li da i dalje građani budu prisluškivani i špijunirani i na njih se bude izvodila policija kao što je to učinjeno npr. Na Trgu bana Jelačića 1998. godine (Ivan Penić) i vodi li se montirani sudski procesi ? Obavještajne službe su i dalje bez koordinacije, hoće li Vaš Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost staviti građanima » otvoreni telefon « za njihova pitanja ? Zašto i dalje političke stranke upravljaju » tajnim službama «, a dokumentacija, koja se smatra nestalom, povremeno se pojavljuje, da bi se njim manipuliralo, u razbijanju drugih stranaka, udruga, uništavanju političkih protivnika, reketa, itd. ? Da li zbog toga » te « službe postoje (?), koje po potrebi u medije plasiraju dezinformacije, koje se ne zataškavaju, nego se stvar još više za-mu-uje sa četiri-pet različitih verzija (stvaranje umjetnih afera).

Gospođo Đurđa Adlešić, za sada toliko, nego da Vas na kraju podsjetimo da Vi još ne shvaćate, tj. niste svjesni što znači » lagati javnost «, u ovom našem otvorenom pismu Vama, tu nelagodnu praksu želimo prekinuti i upozoriti Vas na ozbiljnost vaše funkcije i odbora koji vodite, piše u ime Udruge građana za ostvarenje i praćenje građanskih prava » Štit « iz Bjelovara tajnik Vladimir Despotović- Borčić i predsjednik Branko Stojković.

NOVI LIST ( Reagiranje )
Subota, 3. lipanj 2000. Str. 43


Post je objavljen 14.07.2011. u 12:42 sati.