Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

TELEVIZIJA "ZLATNO TELE" ZA OBMANU I HIPNOZU

NEKA SVI GRAĐANI PRESTANU PLAĆATI OVAKVU TELEVIZIJU!


HRT i RTL grabe milijune naivnih pretplatnika!

Pretplata građana osigurava HRT-u i RTL-u osamsto sedamnaest milijuna kuna godišnje. Te, iz toga se postavlja pitanje: Tko je odgovoran pretplatnicima koji financiraju "Hrvatsku televiziju"? I tko ima pravo u ime pretplatnika tu ovlast kontrolirati HRT i RTL? Ovakva televizija je prevara! Najviši vodeći političari ove zemlje; kradu, lažu, zatiru,.., naočigled svih krše Zakon i Ustav RH, nitko ne poduzima opoziv, a to kod većine ljudi je postalo normalno - sve samo zato što imamo takvu televiziju.

Prije svega, treba krenuti od Zakona o HRT-u koji određuje da kao javnu televiziju za svoje djelovanje odgovara javnosti, te u svom djelovanju mora promicati javne interese i poštivati interese javnosti. Iako je osnivač HRT-a Republika Hrvatska, a osnivačka prava ima Vlada RH, te iako se Hrvatskom saboru podnose godišnja izvješća, nitko nema predhodno pravo kontrolirati, odobravati poslovne ugovore i financijska zaduženja...

Bez referenduma naroda HRT je privatizirala 3 program - koji su navodno kupili koncesijom Nijemci. U proglašenom Zakonu o HRT-u, koji je donio Hrvatski Sabor na sjednici 7. veljače 2003. godine, a potpisao ga je Predsjednik RH, Stjepan Mesić u Općoj odredbi Članka 53. piše: 1.) "Vlasnici radijskih i televizijskih prijemnika na području RH dužni su HRT-u plaćati pristojbu". 2.) "Vlasnici prijemnika dužni su HRT-u prijaviti svoj prijemnik u roku 30 dana".

Ovakve odredbe su besmislene. Kako HRT-e može tužiti građane kad oni nisu potpisali nikakav sporazum s HRT-om? I zašto hrvatski građani (ne)smiju posjedovati TV-prijemnik, i to samo zato što (ne)plaćaju TV pretplatu? HTV besramno uzima ljudima od socijale. HTV šalje kontrolore da zapečaćivaju TV-prijemnike. Te, i od 280 kuna socijalne pomoći se naplaćiva od građana.

Istra je sasvim druga država. Suci na sudovima u Istri odbacUju ovrhe i tužbe HRT-a protiv onih građana koji ne plaćaju HRT-u pretplatu. Samo još kod nas "ovdje" se oduzimaju TV-prijemnici, videa, i druge stvari, što HRT ovrhom naplati. HRT je profitabilno poduzeće. Županijski i gradski proračuni dodatno financiraju HRT, tj. njihove postaje. Tu se vrti ogromni novac. Ako netko želi postati gospodar javnosti, potrebno je da uđe u hijerarhiju* HRT-a, jer će tako postati vlasnik prava i na vijest, i na cenzuru.

Televizija je prepolovljena, ali pretplata je ostala ista. U Hrvatskoj HRT pokrenula je "milijun ovrha" i tužbi protiv građana - koji redoviti (ne)plaćaju pretplatu. Iza kulisa* krije se o HT (Hrvatske telekomunikacije) koje u suradnji s HRT-om i RTL-om ubiru milijunske svote "televizijskim otvorenim telefonima", kod raznih glasanja ˙(3,60 kn po minuti): "Big Brother, Dora, Milijunaš,.., te i druge razne nagradne igre, odnosno, socijalnim slučajevima,..itd.




Programsko vijeće HRT-a i Ravnateljstvo ima neograničenu moć poslovnog odlučivanja, markentiga, magnata, i dr. Oni ubiru ogromne količine novaca i to sve pod imenom "javna narodna televizija". Zbog svega navedenog i ozakonjenog centra i uspostavljenog "feuda" na vrhu HRT-a i RTL-a i HT-a. Pljačkaju narod. Mediji i takvo novinarstvo izdvojeno je iz društva što je sramota za hrvatsku stvarnost. Tu pred našim očima dešava se zlo i pljačka, glupost, tiranija i nasilje od interesne grupe harača.

Kome služi ovakva televizija? Neka HRT-e svoje programe kodira* i na taj način neka se zaštiti, a neka je plaća onda tko hoće. Nitko nema pravo siliti građane da budu pretplatnici ovakve korumpirane televizije. Pretplatnike ili bolje rečeno potrošače nitko nemože siliti. Mi nemožemo u Europu, niti u Europsku uniju. Manipuliranje s građanima ne prestaje. U Hrvatskoj je vidljiva diktatura i pojava uzurpacijske strategije. Lobij drži monopol nad većinom. To je zapravo rušenje demokracije. Manjina je uspostavljena nad većinom. Te svemoćne skupine "olimpijaca" i interesnih grupa "finih džepara", intelektualaca, šarlatana,..., i svih vrsta kurtizana* drži narod neprosvjećen.

Očito cijelokupnim poslovanjem HRT-a vlada "mafija" i ona odlučuje. Mučitelji naroda, skrivaju se, iza kulturnih i finih poštenjačina. Državom vlada kaos*, a HRT nam pušta i plasira glupe medije, kako bi se zanemarilo stanje. To sve ruši političku i drugu odgovornost, i prave uzroke građanske nesreće. Bježi se od debate i otvorenih pitanja. Hrvatski građani su izloženi teroru! Zatvaranje pristupa informacijama - je gubitak prava na slobodu u državi, koja sebe naziva demokratska.

PREDSJEDNIK POKRETA "ŠTIT"
Branko Stojković

U Bjelovaru, 6. lipnja 2005.


Post je objavljen 14.07.2011. u 12:09 sati.