Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/maison

Marketing

Stolarija - final


Stolarija se postavlja. Jučer je završena najgornja etaža I žbukanje se priprema za ovaj tjedan.

Danas I sutra završit će se stolarija do kraja I onda kreće dio koji me najviše veseli.
Sada kad smo shvatili da je žbukanje tako brzo užurbano provjeravamo jesmo sve instalacije provukli kak spada I jel nam možda nešto fali. Pravi kampanjci. Naravno da sam ja već uočila da sam potpuno zaboravila gdje ću smjestiti ogroman akvarij, pa sam odlučila žrtvovati jedan veliki prostor za ugradbeni ormar jer nigdje drugdje nije povoljno za ribice (njima treba malo svjetla I prometa, dakle otpada cijela dnevna soba..). Uglavnom mjesto je idealno ali naravno da tamo nisam predvidjela utičnice pa sad po hitnom postupku zovem strujića da to dođe riješiti prije žbukanja.

Da se bacim na detalje stolarije.
Odabrali smo PVC stolariju bijele boje iz firme “Siget”. Profili su Rehau, 5 komora, dvije brtve.
Staklo je IZO 4-16-4 Low E 1,3.
Okov: MACO.
Uzeli smo bijele aluminijske rolete I ugradbene gurtne.
Na terasi imam malo spremište pa sam si tu uzela aluminijska vrata u Antracit boji.
Sve kupaonice imaju obična, prozirna stakla.
Što se tiče ulaznih vrata, tu smo imali komplikacije. Naime, imamo ogromnu rupu za vrata, 2300 mm x 2680 mm, plus to što se jedno krilo može otvoriti prema unutra a drugo samo prema van jer je odmah ispred stepenica. Bila je ideja da smanjimo ta vrata al nam je svima bilo žao.
Uglavnom u ovoj firmi radi neki super čovjek kojem sam dala do znanja da sam već sto puta pregledala sve postojeće PVC panele svih mogućih firmi I da mi niti jedan nije dovoljno dobar (točnije lijep), pa je napravio prijedlog da idemo s varijantom u nastavku. S tim da sam u međuvremenu ovo gornje nadsvjetlo spojila, neće biti pregrade između.

Image and video hosting by TinyPic

Vrata će biti u Antracit boji, sa inox ručkom.
To je najbolji mogući kompromis obzirom da nam financije ne dopuštaju ALU vrata (ponude su bile od cca 20.000 kn nadalje), a mislim da će ova ispasti super.
Jako sam zadovoljna komunikacijom sa firmom za stolariju, I zbilja ih preporučam. Najdraže mi je kad su izvođači na mailu, to mi je najbolji način komunikacije.

Ukupna cijena nas je izašla 87.000 kn (PDV uključen). Trebalo je biti manje no onda smo uključili I ta aluminijska vrata za spremište, ugradbene gurtne I ALU lamele koje su na kraju podigle cijenu. Također dimenzije stolarije su izvan standarda jer nam prozori idu od deke do deke, nema nadvoja, pa je trebalo uključiti dodatna statička ojačanja što je također podiglo cijenu.

Bila sam jučer na gradilištu I vidjela postavljenu stolariju I jako mi se sviđa kako izgleda. Jedva čekam da sve bude gotovo pa postavim slike!

Usporedo sa stolarijom završava se i limarija na krovu pa ću i te slike staviti ovaj tjedan.


Post je objavljen 12.07.2011. u 10:48 sati.