Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing

Apocalyptica - simfonično metal čudo

Apocalyptica, Boogaloo Zagreb - 3.7.


Evo njih treći put u Zagrebu - "finska atrakcija" kako iz zovu. Oni koji ih prate kažu da su svakim nastupom sve bolji (i to ne znači da nisu bili super na prvom nastupu). Možete ih zvati atrakcijom, cover bendom Metalice, klasičnim glazbenicima, metalcima - štogod, ali ovi dečki jednostavno znaju fakin dobro svirati.

Na turneji prezentiraju svoj novi album "7th Symphony”, pa su tako počeli koncert s novom stvari, instrumentalom “On the Rooftop with Quasimodo” i polako nas uveli u stanje kakvo dobijete kada pročnu praskati petarde i vatromet na sve strane, strašna energija koju proizvode nevjerojatno podiže atmosferu, a to nije tako tipičan prizor jer nije bogme isto gledati metalce kako praše po gitarama ili basevima i headbangaju ili to isto rade trojica s nezgrapnim i teškim čelima.




Uz to, dečki super kominicirau s publikom - osobito frontman "plavuša" Eicco Toppinen, koji je očito ljubimac cura i ženskog dijela publike (osobno meni on izgleda kao cura pa...). Apocalyptica su u biti tri čelista i jedan bubnjar koji također sasvim u stilu kvalitete povremeno svira čelo, pjeva ili svira gitaru (jes da ima frizuru a la Exploited križani s A Flock of Seagulls) - dečki čine bombastičan kvartet, a simfonije fakat zvuče sjajno u ovakom rock stilu.




Ne mogu a da ne usporedim njih s trenutno totalnim hitom na svjetskoj sceni našim 2CELLOS Sulićem i Hauserom ali ova dva naša su ipak znatno drugačija ali jednako sjajna.

Apocalyptica imaju i dodatni vokal i to Tipo Johnsona koji je inače član fenomenalne finske rock cover atrakcije Leningrad Cowboys, koji su već nastupali kod nas pa kada budu opet i to svakako pogledajte, uživat ćete i maksimalno se zabaviti.
I na kraju, zaista vrhunski emotivni moment koncerta je bio u usporenom stilu, kada su svirali laganice: vlastita pjesma "Beautiful” je sjajno izvedena, a neizostavna Metallicina “Nothing else matters” - naježi ti se koža do daske.




Završetak je bio monumentalan - klasično djelo norveškog skladatelja Edvarda Griega “In the Hall of the Mountain King” je bilo frenetično, i (oni koji poznaju djelo, ja ga ne znam baš) kažu - besprijekorno, bez greške izvedeno - samo najbolji muzičari mogu ovako nešto.
Ispada da sam fan Apocalyptice - ali vjerujte, sada sam ih čula prvi put uživo a bogme nisam ih niti pratila prije slušajući ih baš nešto posebno.
Jednostavno su sjajni.


Post je objavljen 09.07.2011. u 21:48 sati.