Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/realmadridbernabeu

Marketing

Fabio Coentrao - od Portugalskih ulica do Madrida

Image and video hosting by TinyPic
Real Madrid danas je i službeno potpisao Portugalskog lijevog krilnog beka i već sada bivšeg igrača Benfice, Fabia Coentraa u transferu vrijednom 30 milijuna eura...

Postat će Coentrao tako četvrti Portugalac u trenutnom kadru Real Madrida (u cijeloj povijesti, do sada je igralo pet Portugalaca u Realu). Pa da se upoznamo sa njim: Fabio Coentrao rođen je u Vila de Condeu 1988. godine. U dobi od 14. godina ostaje sam kod kuće jer su njegovi roditelji morali zarađivati za život (dolazi iz najsiromašnije regije u Portugalu) te se sele u Francusku, ali on ostaje sam kako bi trenirao. Kako i sam kaže san mu je zaigrati u Real Madridu, a njegova majka to je potvrdila rekavši kako je plakao 2001. godine kada je Bayern izbacio Reala u polufinalu Lige prvaka. Benfica je prva nanjušila njegov osebujni talenat i 2007. godine ga dovela ga u svoje redove. Godinu dana Coentrao je igrao u Španjolskoj, točnije u Zaragozi na posudbi, no bez većeg uspijeha. Rapidan napredak Coentrao doživio je u sezoni 2009-10, kada je pod vodstvom Jorgea Jesusa bio jedna od glavnih karika ka pohodu na naslov Portugalskog prvaka. Zavrijedio je time i poziv na Mundijal prošle godine gdje je proglašen najboljim Portugalskim igračem na prvenstvu.

Iza sebe Coentrao ima također jako dobru sezonu, sa Benficom je završio na drugom mjestu u Portugalskom prvenstvu i igrao polufinale Europa Lige te je postao neizostavan član Portugalske reprezentacije. Sve su ovo argumenti koje su očito primjetili Realovi skauti i sam Jose Mourinho koji je nedavno dao blagoslov za njegovo dovođenje. Što se tiče njegovih igračkih vještina, krase ga: prodornost, startna brzina, fantastičan centaršut i sposobnost za donošenje brzih odluka, ne treba zaboraviti da se radi o jednom od najpolivalentnijih igrača na svijetu te da jako dobro igra slabijom nogom. Mnogi misle da je doveden da igra lijevog beka te da bude back-up Marcelu, no to neće biti tako. Postoji više teorija na kojoj bi poziciji Coentrao mogao igrati. Mnogo toga zavisi i od taktike protivnika pa je vrlo moguće da po lijevoj strani gledamo i Marcela i Coentraa (baš kao u finalu Kupa gdje su bili na istoj strani Marcelo i Di Maria), jer je Coentrao mnogo odgovorniji u obrani od Di Marije. Moguće je također da će kako pišu španjolski mediji Ramos na štopera a Coentrao na desnog beka, a najmanje je vjerojatno da će izbaciti Marcela iz prve postave iako treba uzeti u obzir i povrede drugih igrača čij bi izostanak Coentrao mogao savšreno krpiti. Kako god, dobit ćemo u narednim danima jako dobrog igrača koji može igrati skoro svaku poziciju na terenu.

Post je objavljen 05.07.2011. u 19:36 sati.