Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tempo-zivota

Marketing

Pomoć!

Imam jedno pitanje, stvarno bi htjela čuti vaša razmišljanja. Ali prvo moje razmišljanje.
Radi se o učenju i navikama vezanim za to. Eto, imala sam sreće da sam u srednjoj i osnovnoj prolazila s odličnim. Nikada mi nije bio problem sjesti i naučiti nešto. Uz to, možda je i bio mali pritisak od strane brata koji je sve godine svoga školovanja (pa čak i na fakultetu) prolazio s odličnim! Ali nikada se nisam htjela natjecati protiv njega, odnosno, da budem bolja od njega, nego sam svo ovo vrijeme učila kako bi znala nešto za 10 godina i normalno kako bi mi bilo lakše upasti na željeni fakultet!! Osoba sam željna znanja i uvijek želim saznati nešto novo, bilo to korisno ili ne. Ali nažalost, jedna moja vrlo draga osoba je potpuna suprotnost od mene.
Od kako ga znam, nikada ga nije zanimala škola previše. Radije bi spavao cijeli dan i imao na umu da sutra ima važan ispit, nego da sjedne i barem pokuša naučiti nešto. Ma samo za prolaz, samo za 2! Ali ne, nikako ga nismo mogli nagovoriti da nauči. Tu vrlo lošu naviku prakticira i dalje. Prije nekog važnog ispita, kolokvija ili slično, učit će tek dan prije, ili nažalost samo par sati prije tog dana. Kada razgovaramo, uvijek izbjegava tu temu, a kada ga pitam kako je prošlo, odgovor je uvijek isti: ''Nikada bolje''. Što uraditi? Kako da mu objasnim da neće uspjeti najbolje u životu samo sa srednjom školom? Pogotovo ne ovdje u Hrvatskoj gdje se većina poslova dobiva preko veze. namcor
Tvrdoglav je. Puno puta smo se i posvađali zbog toga, ali budimo realni: nisu fakulteti ovdje da služe ljudima da bezveze troše svoje vrijeme.

Zahvaljujem se svima koji će barem pokušati pomoći. sretan



''Znati više da bi se moglo više i da bi se bilo više.'' (Chardin)

s poštovanjem, ja wave

Post je objavljen 04.07.2011. u 16:07 sati.