Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

TKO ĆE RADITI ZA TE SVE LAŽNE INVALIDE DOMOVINSKOG RATA?!

I Udruge su krive što postoje lažni invalidi, profiteri, podrumaši...

Na svakog lakovjernog čovjeka dođe netko tko će ga urazumiti, na svakog genija dođe poneka šeprtlja. Imena genijalaca uklesana su u spomenike, što je bilo s onima koji su griješili. Poznate su nam greške koje su izmjenile povijest čovječanstva, zablude koje su stajale ljudske živote i mnogo novaca. Tomislav Kos - Knez u "Priči o rodi i lastavici" kaže: "Da nije bilo nas, na vašim mjestima sjedili bi pošteni Srbi."

Je li dovoljno reći ja sam Hrvat, ili u nekom drugom vremenu: ja sam Srbin, a pritom svejedno kakav si čovjek. I po tome što si Hrvat ili Srbin računati u nekon vremenu na povlastice? Poznati voditelj njemačke televizije skupo je platio što mu se u emisiji omakla riječ "crnčuga". Jedva je sačuvao radno mjesto, ali platio je odštetu i duboko se ispričao "cijeloj naciji". Ovih dana mogli smo vidjeti žustre rasprave u Saboru kako Hrvat Hrvatu osporava ili dokazuje tko je veći Hrvat. To je jedino važno, a koliko znaš jesi li sposoban, kakav ti je moral, kakav si čovjek... to je nevažno za nas, odnosno za njih.

HDZ se koristio i koristio fašističkim, nacističkim metodama. Dovoljno je nekoga prokazati kao Srbina, kao što je učinio Šeks na skupu u Osijeku povikom Stevane Mesiću! Tako je htio degradirati ne samo hrvatskog Predsjednika, nego i nas građane, politiku. Bjelovarski skup Svi smo mi Mirko Norac bio je neka čudna mještavina sumnjive desnice, HDZ-ovaca, pravih i lažnih invalida Domovinskog rata, prepoznatljivih partijaca - komunista... Ako ti izgube vlast na predstojećim izborima na lokalnoj razini, njihova vlast se potpuno gubi, povlastice postaju upitne. Zato stvaraju skupove koji nisu za Hrvatsku.

Dosta nam je ustaša i partizana, vraćanja u prošlost. Ni komunizam ni fašizam nisu ništa dobra donijeli. Zar nismo ništa naučili nakon deseg godina totalitarne vladavine režima HDZ-a, iako svaki drugi čovjek ove zemlje govori o 10 svojih izgubljenih godina? Dovoljno dugo smo bili taoci poraženih sistema: fašizma, komunizma, tuđmanizma. Ako tako nastavimo Europu ćemo moći gledati samo na karti (zemljovidu). Sabor ne bi smio biti lutkarsko dazalište crnih i drvenih u kojem se vodi kaubojski dijalog. Vladajuća šestorka ne bi smjela nasjedati na HDZ-ove nametljive i provokativne nacionalističke teme. Oni namjerno stvaraju krimu kako bi sramotili novu vlast. Nitko nije više obezvredio svetinju "Domovinskog rata" od ovih koji se da brane. Te sve udruge proizašle iz Domovinskog rata, kao tobožnji čuvari domovinske svetinje su te iste udruge koje su dopustile da se u njihove redove uvuku ratni profiteri, lažni invalidi, podrumaši, oni koji su ostvarili pravo na kuće, stanove, kupnju vozila, spomenice, kolajne, zahvalnice, činove. Zašto su dopustili da se upišu lažne ćrtve na spomenicima Domovinskog rata?

Tomislav Kos piše u Bjelovarcu: "Dostojanstveno smo pokazali da smo nacionalno svjesni ljudi."

O Tomislavu Kosu dalo bi se štošta reći, od njegove ratne invalidske imovine i njegovog ranjavanje koje baš i nije ostavilo neki trag. T. Kos igra nogomet, trči, radno j sposoban, puca od zdravlja. Pa na bjelovarskom stupu maše zastavom. "Zna se" zaštoi zbog čega!"

Slažem se s izjavom D. Kajina da ne možemo u Eutopu s usaškim i komunističkim koračnicama, ali isto tako treba zabraniti prikazivanje partizanskih filmova, koji su naglo vraćeni a toliko dugo su nas zatupljivali.

S poštovanjem,
Branko Stojković

Bjelovarac, 01. ožujka 2001. str. 8.


Post je objavljen 25.06.2011. u 17:38 sati.