Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

ANTE RADE UMRO JE U NAJVEČIM DUGOVIMA

DEMANT

Poštovani!

Sukladno članku 38. Zakona i USTAVA Republike Hrvatske o javnom informiranju zamoljavam Vas da objavite moj ispravak odnosno odgovor na netočne navode koje je za Vaš list "Novi bjelovarac" dao Ante Rade 20. srpnja 2000. g. na str. 1. i 2.

DEMANT

To je vrlo smiješno i neodgovorno od Ante Rade što on izmišlja nekakve nove uredbe tj. dodatne zakone: "O PRAVIMA OSNIVANJA STRANAKA I UDRUGA".

* Ante Rade navodi za Branka Stojkovića predsjednika Udruge "ŠTIT" da je on TERORISTA i da mu treba zabraniti javni rad.

ODGOVOR:

Ako Ante Rade ne pozna Zakon i USTAV Republike Hrvatske, zato mu preporučujemo da ga temeljito pročita. Članak 43. O slobodnom udruživanju i osnivanju stranaka i udruga kaže: "Ako bi došlo do ugrožavanja demokratskog ustavnog poretka Republike Hrvatske, rad se može zabraniti."

* Ante Rade iako nije psihijatar "KLEVETNIČKI" određuje nekakve dijagnoze i govori za Branka Stojkovića da je psihički poremećena osoba, tj. nakaza.

ODGOVOR:

Ja, Branko Stojković prihvaćam psiho-testove (pregled) koje je Ante Rade predložio, ali pod tim uvjetima da i on ode s menom na njih. Prihvaćam testove inteligencije i javno naše sučeljavanje da se "stvarno" utvrdi, tko je od nas dva lud, odnosno tko je sposoban ili nesposoban.

Apeliram na Bjelovarsku Opću bolnicu da ubuduće ne dozvoli razne špekulacije* u javnosti, kad se spominju njihovi odjeli i kada netko daje umjesto njih stručna mišljenja. Opća bolnica neka se očituje oko takvih stvari i zaštiti svoj obraz.

Branko Stojković ni sa trunkom svoje snage, obara sve laži i teške optužbe Ante Rade, kojega poziva neka dođe da ga IZLIJEČIM od njegovih zabluda.

* Nadalje, Ante Rade kaže da će se zbog morala založiti i zaštititi elementarni ljudski dignitet od Branka Stojkovića destrukcije, te da će mene tužiti.

ODGOVOR:

Ante Rade ako je moralna osoba, zašto nije zatražio od ŽUPANIJSKOG DRŽAVNOG ODVJETNIŠTVA - BJELOVAR da mu izda potvrdu da se ne nalazi pod policijskom ni sudskom istragom, s kojom bi u javnosti skinuo svaku sumnju sa sebe. Kako se takva osoba onda može zalagati za moralni i ljudski dignitet i štititi ga.

* Ante Rade ističe za Branka Stojkovića da je "ljudski marginalac", da nekažnjeno napada i vrijeđa.

ODGOVOR:

Čudno bi to bilo kad bi se istina kažnjavala. Zbog nezakonitih radnji Antu Radu čeka njegova kazna tj. zatvor. Zbog ovih optužbi prema meni, koje nisu podkrepljene s nikakvim činjenicama i dokazima, mogao bih ga tužiti, ali biti će dovoljno da moj odgovor njemu, objavi se u javnosti.

Također mogao bih tužiti i "Novi bjelovarac", što je takve izjave prenesao, što nije uobičajeno prema novinarskoj etici.

Branko Stojković cijeni slobodu javnog govora i mišljenja, stoga shvaćam takve natpise uvreženog i raskrinkanog čovjeka. Zato treba i meni dati mogućnost, da obranim svoju čast i dostojanstvo na neutemeljene klevete i napade od Ante Rade, tj. da se moj odgovor objavi kao
demant. Ako tako nebude, onda sam prisiljen pokrenuti obadvije tužbe, odnosno kaznene prijave, znati ću zaštititi svoj integritet* (ljudska prava).

Ante Rade ne daje nikakav konkretan odgovor, za ono što ga je Branko Stojković prozvao. Najlakše je nekome reći, koji govori istinu: da je lud, itd. Da li je to odgovor koji se traži? Branko Stojković se ne služi takvom pogrešnom retorikom i komunikacijom, što dokazuje da je kulturniji i realniji čovjek od Ante Rade.

Samo 1997. godine, nekoliko puta su me napadali i optužili neki ljudi, na takav isti način, koje sada nije vrijedno ni spomenuti. Danas su oni sve procesuirani i nema ih i ne čuju se, dok B. Stojković je još prisutan.

Žalosno je da Ante Rade sebe poistovjećuje sa promjenama u Republici Hrvatskoj, s kojima se ja kao nemogu pomiriti.

U Bjelovaru, 25. srpnja 2000.

Primite izraz mog osobnog štovanja!

Branko Stojković

Tekst objavljem u izvornom obliku u "Novom bjelovarcu" 10. kolovoza 2000. godine na str. 14.


Post je objavljen 25.06.2011. u 17:37 sati.