Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkdubravamladi

Marketing

The end, fajrunt, konec, kraj, finish, das Ende, fin, fine, final, fund, einde, lopussa, vegen, enda, koniec, …

Gotovo je! I dok su seniori na Trnju primali pehar prvaka, u svojim posljednjim predstavama ove sezone na Klaki limači i zagići Dubrave gubili su jednu za drugom utakmice protiv Hrvatskog dragovoljca – 1:3 (2000.), 1:2 (2001.), 1:4 (2002.). Jedino su drugi najbolji mali zagići u gradu pobijedili i svojeg posljednjeg protivnika 2:0 pa će se i više nego zasluženo na predstojećem spektaklu na Peščenici okititi srebrnim odličjem. U Sigetu su se susreli isti protivnici ali 99. godišta. Utakmica je pod prolomom oblaka završila rezultatom 1:1.
Kad sve zbrojimo i oduzmemo stvari izgledaju ovako:
Pioniri 99. osvojili su 5. mjesto. Gledano sa strane ovo je odličan rezultat među starijim ekipama, ali treba biti fer i reći da nije bilo angažmana najbolje četvorke 98.g., najbolje naše pionirske ekipe, plasman bi bio barem za tri mjesta lošiji. No ni to ne bi bilo tako loše da ovi nekadašnji prvaci Zagreba, svoju prvu godinu na velikom terenu nisu odradili više individualno nego momčadski, a s takvim pristupom mučili su se bome i sa svojim vršnjacima.
Stariji limači sa 10. mjesta ulaze među pionire i na veliki stadion. Čak tri posljednja remija i pobjeda protiv Španskog pokazali su da nisu „otpisani“, kao što se neki usude reć', ali da generalno ovoj generaciji treba više igrača (zbog velikog terena) i još više brušenja.
Mlađi limači također su sezonu završili u donjem dijelu tablice. Nadamo se da je kaotičnoj atmosferi u ovom godištu došao kraj te da i njih čekaju bolji dani.
Stariji zagići sezonu su završili na 8. poziciji, no moglo je to i puno bolje kažu znalci (a ne ja) da su svladali osnove koje su u ovoj dobi već mogli i trebali.
A što reći za najmlađe. Bravo, bravo, bravo! Super su, sjajni su, razigrani, a opet ozbiljni i predani. Opet imamo jednu odličnu generaciju. Gospodo, nemojte zabrljati!



Klinci su svoje odradili što su najbolje mogli i znali pod vodstvom svojih trenera. Sada je na redu voditelj škole da čim prije ekipira stožer za iduću sezonu. Odugovlačenje neće nikoga zadržati u klubu, već će biti još jedan razlog više za odlazak. A s druge strane, pažljiv i pametan skori odabir trenera, mogao bi imati vrlo pozitivan efekt na dječake koji su već otišli ili to tek namjeravaju. Zato još jednom apeliram na Upravu da se konačno okupi i svojim zaključcima uvjetuje kvalitetu rada koja će sama po sebi donijeti i kvantitetu. Briga za pomladak bi, nakon dostignutog cilja ulaska seniora u 3. ligu, trebala postati novi prioritet kluba.


Post je objavljen 06.06.2011. u 12:59 sati.