Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

tri vrste mirisa

AROMATERAPIJA - tri vrste mirisa


Prirodna eterična ulja dijele se na:
• Citrusne mirise koji brzo hlape, potiču koncentraciju i osvježavaju, te odlično njeguju masnu kožu;
• Cvjetne mirise koji su najomiljeniji, a djeluju na duševna i emocionalna stanja. Uravnotežuju rad živčanog sustava i njeguju suhu, masnu i zrelu kožu tako da utječu na lučenje pojedinih sekreta u koži i
• Drvne ili smolaste mirise koji djeluju na organske i hormonske sustave u tijelu, stabiliziraju našu psihu, vraćajau nas u stvarnost. Općenito poboljšavaju krvotok u tkivima, regeneriraju stanice i utječu na povećanu proizvodnju bijelih krvnih zrnaca, koji brane organizam od bakterija.
Prirodna eterična ulja odličan su dodatak osobnoj kozmetici. Nekoliko kapi možete dodati u kreme, šampone i losione. Bit ćete presretni rezultatom. Eterična ulja i armoterapija mogu biti vrijedna pomoć u vašem stvaranju zdravog života i brige za ljepotu.

Eterična ulja su moć i energija u zgusnutom obliku. Najočitija njihova vrijednost je da božanski mirišu, ali to im je najslabija osobina. Ona su kompleksne tvari pune energije koje su u biljkama zastupljene u vrlo malim količinama. Nalaze se u raznim dijelovima biljke - cvijetu, listu, korijenu, plodu itd.. i predstavljaju esencu biljke, njezinu dušu. Eterična ulja najčešće se dobivaju destilacijom biljaka vodenom parom ili ekstrakcijom alkoholom. Količina ulja u biljkama znatno varira. Tako npr.. za 0,5 l ružinog ulja potrebno je 100 kg ružinih latica, dok od 100 kg lavande dobijemo 2,5 I ulja. Ulja su različite gustoće i nisu topiva u vodi već samo u masnoćama. Budući da su jako koncentrirana moraju se upotrebljavati razrijeđena u nosivim uljima kao što su bademovo, jojobino, sezamovo ili neko drugo ulje. Izuzetno su složenog sastava pa je tako i spektar njihovog djelovanja vrlo širok. Većina ih sadrži po nekoliko stotina sastojaka. Individualni miris i aroma-kozmetičke vrijednosti svakog pojedinog ulja ovise o kombinaciji i koncentraciji različitih kemijskih spojeva od kojih se ulja sastoje.

Post je objavljen 03.06.2011. u 21:00 sati.