Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

mirisna abeceda

AROMATERAPIJA - MIRISNA ABECEDA

1. Benzoa (Styrax tonkinensis)
Izvrsno pomaže kod prehlade, kašlja, virusnih infekcija. Zacjeljuje popucanu kožu, svrab i abscese. U kombinaciji s ružom pomaže usamljenim ljudima da prebrode krizu.
2. Bergamot (Citrus bergamia)
Relaksira i osvježava. Uzdiže duh. Upotrebljava se za tretiranje masne i nadražene kože. Divna citrus aroma. Uklanja neugodne mirise.
3. Borovica (Juniperus communis)
Tonira i stimulira. Antiseptik i adstringent. Koristi se za kupku i masažu celulifc ... Jak diuretik. Obnavlja psihičku čistoću.
4. Bosiljak (Ocimum basilicum)
Koristi se kod problema probave, hladnih nogu, ispadanja kose. Odličan je protiv mentalnog umora jer pojačava cirkulaciju. Afrodizijak. Začin.
5. Cimet (Cinnamum verum)
Grije i stimulira za vrijeme hladnih dana. Jak antiseptik i diuretik, pa se koristi za tretiranje celulita. Može iritirati osjetljivu kožu.
6. Citronela (Cvmbopogon Nardus)
Izuzetno ulje za osvježavanje prostora i odbijanje insekata (moljaca i komaraca). Podiže raspoloženje.
7. Čajevac (Malaleuca alternifolia)
Moćan antiseptik i fungicid. Djeluje jako protuupalno, pa se koristi za tretmane akni i svih upalnih stanja kože. Koristi se u bolesničkim sobama. Odbija insekte. Pomaže kod neuroder-mitis, herpesa, nožnih gljivica.
8. Eukaliptus (Eucalyptus globulus)
Moćan antiseptik, koristi se u bolesničkim sobama. Koristi se za piorišćavanje dišnih puteva i protiv gripe. Može iritirati osjetljivu kožu.
9. Geranij (Pelargonium graveolans)
Balansirajući ulje za duh i tijelo. Opušta, obnavlja i održava stabilnost emocija. Odlično adstingentno ulje za sve tipove kože. Koristi se za masažu celulita.
10. Grejp (Citrus paradisi)
Osvježava, stimulira i uzdiže duh. Divna svježa aroma. Koristi se za tretiranje celulita i mršavljenje. Ne upotrebljavati prilikom sunčanja, fototoksično ulje.
11. Jasmin (Jasminum Sambac)
Senzualno ulje, podgrijava emocije. Opušta, smiruje i podiže samopouzdanje. Antidepresivno ulje. Ulje za njegu suhe kože. Odličan parfem. Afrodizijak.
12. Kadulja (Salvia officinalis)
Antiseptik. Koristi se za ispiranje usta i grla prilikom prehlade. Za problematičnu kožu. Za njegu kose. Može iritirati osjetljivu kožu.
13. Kamilica (Chamaemelum ormensis)
Poznata je po svom umirujućem djelovanju na duh i tijelo. Sadrži azulen, odlična za zaštito osjetljive kože. Umirujuće djeluje za vrijeme peludne hunjavice. Nježno ulje pogodno za dječje tegobe (grčeve i svrab desni prilikom izlaženja zubi).
14. Lavanda (Lavandula officinalis)
Relaksira, umiruje, okrepljuje i balansira duh. Koristi se za sve tipove kože, posebno za problematičnu kožu. Ima izvanredne učinke na opečenoj koži, ubrzava epitelizaciju i uklanja ožiljke. Ulje za djecu, za miran san (jedna kap na jastuk). Odbija insekte.
15. Mandarina (Citrus reticulata)
Nježno ulje pogodno za djecu. Koristi se u masaži za probavni sustav i relaksaciju. Dodati uz lavandu i neroli za prevenciju strija za vrijeme trudnoće.
16. Melisa (Melissa officinalis)
Limunaste arome. Djeluje smirujuće i okrepljujuće na duh. Umirujuće djeluje na peludnu groznicu. Odbija insekte. Dragocjeno ulje za krvotok i srce.
17. Naranča (Citrus sinensis)
Smiruje, osvježava i podiže raspoloženje. Toplo ulje koje razvedrava atmosferu. Miješa se s uljima jakog mirisa za ugodne zimske kupke. Dodati u masažna ulja protiv celu-lita. Tonizira i regenerira kožu. Za mješovitu i masnu kožu.
18. Neroli (Citrus aurantium ssp. Aur.)
Smiruje, relaksira, podiže raspoloženje i samopouzdanje. Posebno profinjene arome. Odlično ulje za njegu posebno zrele i osjetljive kože popucalih kapilara. Vrlo senzualno i dragocjeno ulje.
19. Patchouli (Pogostemom cablin)
Smiruje i podiže duh. Služi za zaštitu suhe, zrele i osjetljive kože. Djeluje na emocije. Služi kao fiksator mirisa u parfemima. U njezi kose služi protiv prhuti.
20. Palmarosa (Cymbopogon martinii)
Stimulira i pomaže u održavanju bistrine misli. Vrijedno ulje za njegu kože; uravnotežuje rad žlijezda lojnica u koži. Njegova antiseptička svojstva pomažu osjetljivoj koži.
21. Ljupka Ruža (Rosa damascena)
Žensko ulje. Smiruje, tonificira, pročišćuje, podiže duh i samopouzdanje. Izvrsno ulje za njegu suhe i zrelije kože, kao i za popucale kapilare i akne. Senzibilnjh svojstava, erotizira. regulira ravnotežu ženskih hormona. Čarobno ulje za trudnice i sve dječije tegobe. Izvanredna, jedinstvena aroma.
22. Sandal (Santalum album)
Relaksirajuće, umirujuće i meditativno. Ulje za njegu akni, ekcema te suhe i upaljene kože. Za prehlade, bronhitis, kašalj. Ima senzualna svojstva, afrodizijak.
23. Timijan (Thymus serpyllum)
Protugljivično, protuupalno, antiseptično ulje. Opušta živce. Koristi se za bronhitis, astmu, reumatizam, artritis. Poboljšava rad imunološkog sustava. Koristi se pri ispadanju kose.
24. Vanilija (Vanilla planifolia)
Njezin skladan, topao miris jako opušta i kao da vas vraća u majčino krilo. Oslobađa stres, ublažava bijes. Njeguje suhu i umornu kožu. Za opuštajuće kupke.
25. Ylang ylang (Cananga odorata)
Poznat kao cvijet nad cvjetovima. Egzotično, senzualno ulje koje smiruje i poboljšava raspoloženje. Odlično ulje za njegu svih tipova kože. Upotrijebite ga navečer za miran san. Poznati afrodizijak. Sastojak gotovo svih parfema, lagana cvjetna aroma. Dobiva se iz slatke trave.

Post je objavljen 03.06.2011. u 21:00 sati.