Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

Modni trendovi štete zdravlju

Modni trendovi štete zdravlju


Slijepo praćenje modnih trendova može ozbiljno štetili vašem zdraviju, a posljedice podložnosti modnim hirovima vidljive su i na računu.
Velike torbe
Prevelike torbe zadnjih sezona su modni hit za kojim se luduje. Možda najnovija torba izvrsno pristaje vašem modnom izričaju iu nju stane puno stvari, no takva torba, izravna je prijetnja vašem zdravlju. Zahvaljujući njoj, možete zaraditi bolove u leđima, vratu i ramenima, glavobolje i artritis. Torba obično nosimo na jednom ramenu ili u ruci, au oba slučaju nas tjera da stalno budemo nagnuti u jednu stranu. Tijelo se naginje na neprirodan način što dovodi do krivog držanja. Osteopati upozoravaju da bi torbe trebalo nositi najbolje ispred grudnog koša, što je u praksi teško izvedivo. Ako se ne želite odreći torbe, bar racionalizirajte količinu stvari koju nosite.
Visoke potpetice
Visoke potpetice uzrokuju Mortonov neuroni i iskrivljenje kralježnice. To su samo dugoročne posljedice svakodnevnog nabadanja u visokim potpeticama, a gdje su još bolni tabani i kurje oči? Žene koje svakodnevno nose potpetice više od šest centimetara riskiraju iskrivljenje kralježnice jer stvaraju stalni pritisak na donji dio leđa. Ako ih nosite predugo, možete uzrokovati Mortonov neuroni zadebljanje na malom živcu smještenom između trećeg i četvrtog nožnog prsta koji prolazi ispod ligamenta koji spaja dvije kosti na stopalu. Zadebljanje se razvija kao odgovor na iritaciju, traumu ili veliki pritisak. Simptomi Mortonovog neuroma su bol i pečenje s prednje i donje strane stopala, koja se pojačava fizičkom aktivnošću i nošenjem uskih cipela s visokom petom. Ako ne možete bez visokih potpetica, odlučite se na kompromis. Ravne nosite na putu do is posla, a visoke dok ste na poslu.
Sunčane naočale
Sunčane naočale mogu uzrokovati fotokeratitus ili oštećenje oka uzrokovano suncem, dugotrajne glavobolje i probleme sa sinusima.
Ukoliko su preteške i pritišću uši i vrh nosa, uzrokuju pomicanje nazalnih i temporalnih kostiju što dovodi do glavobolja i problema sa sinusima. Provjerite imaju li vaše naočale snažnu UV zaštitu. U protivnom ćete oštetiti vid. Na njima se ne isplati štedjeti, a važno je da imaju barem 99 posto zaštite od UVA i UVB zračenja. Najbolja zaštita je UV 400.
Uske traperice
Popularne uske "skinny" traperice uzrokuju obamrlost, utmuće i modrice. Vrlo uske traperice mogu iziritirati živce na površini kože, posebno na području prepona i bedara što može dovesti do upala i modrica. Ako ih se dugo nosi, dolazi do obamrlosti nogu. U slučaju da, poput Victorije Beckham, ne možete bez turbouskih hlača, nosite ih najviše tri puta nedjeljno i izbjegavajte sjediti u njima dulje vrijeme jer pritisak na živce u sjedećem položaju postaje izraženiji. Ako vam sve što smo napisali ne znači ništa, pogledajte dobro svoje tijelo od struka nadole nakon večeri provedene u ovakvim pantalonama.
Tange
Ljekari su već poodavno počeli upozoravati žene da bi umjesto tangi trebale nositi druge modele donjeg rublja ako žele spriječiti širenje bakterija i gljivične infekcije. Naime, trenje koje nastaje prilikom nošenja tangi dovodi do upala u području genitalija, pogotovo ako su tijesne ili izrađene od loše šivene tkanine. Oštećena koža i upale mogu olakšati širenje bakterija te dovesti do raznih gljivičnih infekcija, a ljeti su ti problemi još izraženiji.

Post je objavljen 26.05.2011. u 11:47 sati.