Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

Kupke od eteričnih ulja

Kupke od eteričnih ulja

Kupke s eteričnim uljima su omiljene. Eterično ulje ne kapa se izravno u kupku zato što ostaje na površini vode. Upravo zbog toga eterična ulja treba kapnuti u med ili slatko vrhnje, a njih uliti u kadu punu tople vode. U kupki ostanite dvadesetak minuta. Tako postižete trostruki jčinak: dio djelovanja događa se tpijanjem eteričnih ulja kroz kožu, drugi dio djelovanja inhalacijom, jer ulja hlape i mi ih udišemo, dok se treći dio tog djelovanja događa zahvaljujući slatkom vrhnju ili medu: oni su sami po sebi pripravci koji njeguju kožu , tako daje nakon takve kupke naša koža nježna i baršunasta. Eterična kupka, osim fizičkog djelovanja, djeluje i na psihu. Ona vas neće iritirati, već vas uvijek duboko opustiti i takvim opušta-njem omogućit će tijelu da se prisjeti svoga prirodnog načina funkcioniranja, kako da održi zdravlje, kako ostati mlado i gipko, te kako da se obrani od žurbe, preopterećenosti i stresa.
Predstavljam vam tri kupke različita djelovanja na vaše tijelo i dušu:
Stres i napetost
Stari Grci i Rimljani upotrebljavali su lavandu da smire divlje životinje. Lavanda ima smirujuće djelovanje na ljudske agresivne instinkte. Djeluje smirujuće na tijelo i dušu i doziva san, te stvara mirno duhovno stanje. Nudimo vam kupku koja je odlična protiv stresa, visokoga kivnog tlaka i nesanice. Ova kupka smiruje duh i pomlađuje srce. Ona također ima divan, gotovo čaroban miris i čini dobro za umorne, ukočene ili prenap mišiće. No, izbjegavajte ovu kupku ako imate namjeru voditi ljubav - ona će vas previše opustiti za takve aktivnosti.
Sastojci: pet kapi ulja Merian (nemojte pretjerivati jer je Merian smi-rujući sredstvo i može djelovati otupljujuće; ne smiju ga koristiti trudnice!) Te deset kapi ulja lavande. Ulijte sastojke u vruću vodu. Ležite u kadu oko 20 minuta. Nemojte zaboraviti isključiti telefon i staviti omiljenu meditacijske (ili neku drugu laganu) glazbu. Pokušajte se opustiti i koncentrirajte se na disanje. Budite svjesni svakog udisaja i izdisaja. Ovo je odličan način za umirivanje duha i tijela nakon dana koji je bio ubrzan i naporan. Time što ćete sebi darovati mir, uspjet ćete se vratiti u svakodnevicu osvježeni i ojačani.
Kupka za dvoje
Ne želimo da postanete sebični te zanemarujete partnera u svojem omiljenom ritualu opuštanja. Stoga s najdražim podijelite radost zajedničkoga kupanja i užitak za osjetila ovom mirisnom i ispunjavajući toplom kupkom.
Sastojci: sedam kapi razina ulja ruže su simbol ljubavi već stotinama godina u mnogim kulturama, udisati miris ruže stvara ljubavne osjećaje i izdiže nas iznad obeshrabrenosti i depresije; zatim tri kapi jasminova ulja te po izboru kokosovo ulje. Pomiješajte jasminovo ulje i rižino ulje u bazi od kokosova ulja. Tako ćete uvijek i mati meku i predivnu kožu.
Za kupku u dvoje pripremite: svježe cvijeće, ružičaste ili svijetlozelene svijeće ili svjetlo i pustite umirujući! glazbu. Za ovu kupku predlažemo da se još malo potrudite te stvorite predivnu atmosferu tako da u kupaonicu stavite svježe cvijeće, upalite svijeće i pustite opuštajuću glazbu. Čim se opustite u kadi, dopustite da vam osjetila govore. Ne ograničavajte ih. Udišite miris cvijeća i zamislite da se širi po vašim tijelima. Neka počne u srcu i rasprši se dalje dok vas esencija potpuno ne ispuni.
Za miran san
Kad ste preumorni ili prestimulirani, ovo je jednostavan način da se opustite i osigurate blagotvoran san. Čak i ako osjećate kako nemate snage da pripremite ovu kupku, sjetite se da su pripremni rituali također dio procesa opuštanja.
Sastojci: 1 šaka cvijeta kamilice, mirisni štapić sandalama drveća (po vlastitu izboru), svijeća (po vlastitu izboru) te 11 vode. Cvjetove kamilice kuhajte u litri vode na laganoj vatri 10 minuta. U tih 10 minuta možete se početi pripremati: umotajte kosu u ručnik, držite glavu iznad posude u kojoj kuhate kamilicu i udišite paru. Procijedite cvjetove i izlijte vodu u kadu. Ugasite svjetlo, upalite svijeće i zapalite mirisni štapić. Zatvorite oči i zamislite da dolazite do neke plaže i da ste legli u mekani pijesak. Toplina koja dolazi od sunca cifi dobro vašem tijelu. Zamislite kako valovi lagano dodiruju vaše tijelo dok vi puštate da vam misli odlaze daleko, daleko ...
Savjeti za eterična ulja
Otkrijte kakvo je djelovanje nekih od naših omiljenih mirisa i sastojaka eteričnih ulja, sapuna ili soli za kupanje.
Cimet - toplog i drvenog mirisa, ima antiseptička svojstva. Pogodan je za njegu dehidrirane kože.
Čokolada - prava čokolada preparate čini vrlo kremasrima i pogodnim za njegu suhe kože, kojoj vrača vitalnost i mekoću.
Kokos - iznimno kremast doživljaj s mirisom tropskih krajeva. Vrlo blagog djelovanja, idealan je za sve tipove kože.
Lavanda, kadulja, limunova trava - mediteranski začini izrazito antiseptičkog djelovanja, vrlo pogodni za masnu i problematičnu kožu. Djeluju iznimno opuštajuće.
Limun, mandarina, naranča - lagan i osvježavajući voćni doživljaji ci trusnih mirisnih nota. Ciste, oživljavaju, stimuliraju; idealni su za početak novog dana. Eterično ulje naranče regenerira stanice kože, a eterično ulje limuna i mandarine povoljno djeluje na masnu kožu sklonu aknama.
Pačuli - egzotičnamirisna nota unosi topli dah Orijenta u vaše domove. Antiseptičkog je djelovanja i vrlo dobar za oštećenu i suhu kožu.
Ruža - Luksuzni cvjetni pripravci s mirisom ruže oslobađaju od stresa, napetosti i pružaju poseban doživljaj.

Post je objavljen 15.05.2011. u 11:09 sati.