Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

paradajz protiv opeklina

Kuhani paradajz štiti kožu od opekotina


Na visokim ljetnim temperaturama, kada vam je bilo kakva zaštita protiv sunčevih zraka potrebna dobro je znati da, osim raznih zaštitnih krema koje se nude, i način prehrane pomaže smanjiti utjecaj štetnih zraka. Umak od rajčice odličan je izbor. Kuhani paradajz odličan je izvor velike količine antioksidanta likopena koji djelotvorno štiti kožu od opekotina. Sok ili juha od paradajza imaju jednak učinak, dok je umak od rajčice najbolje kombinirati s maslinovim uljem koje pomaže u apsorpciji antioksidanta.
Njemački znanstvenici ovo otkriće potkrijepili su i dokazima. Jedanaest volontera je 10 tjedana svaki dan jelo dvije do tri žlice umaka od rajčice pomiješane s maslinovim uljem. Njihova osjetljivost na sunčevo zračenje smanjila se za 32 posto u odnosu na početnu otpornost. Stručnjaci koji su vodili ovo istraživanje naglašavaju da ovakva zaštita traje cijeli dan nakon uzimanja, prekriva cijelo tijelo te štiti od komulativnog efekta neopreznog izlaganja suncu.


Post je objavljen 13.05.2011. u 16:33 sati.