Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

FILIP DRAGOVIĆ ODLIKOVAN ODLUKOM PREDSJEDNIKA RH

Neretvanin FIlip Dragović (Bratin), porijeklom iz Momića, dobio je odlikovanje Reda Kneza Branimira s ogrlicom od strane Predsjednika Republike Ive Josipovića za osobite zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske.

Filip Dragović se trenutno nalazi na mjestu pomoćnika ministra unutarnjih poslova i na čelu je Uprave za europske integracije i međunarodne odnose. Navedena uprava je zadužena za europske integracije i provedbu i praćenje pretpristupnih projekata, međunarodne odnose MUP-a RH, mirovne misije i mjere informacijske sigurnosti.

Image and video hosting by TinyPic

Inače prema ocjeni djelatnika Agencije za reviziju sustava provedbe programa Europske unije (ARPA) MUP zahvaljujući upravo Upravi koje je FIlip Dragović na čelu nekoliko godina, ima najbolju iskoristivost fondova EU iz kojih su povukli velika sredstva za opremanje, izobrazbu i organizaciju MUP-a.

Inače za vrijeme njegova rada u metkovačkoj policiji 90-tih svi se sjećaju Filipa Dragovića kao samozatajnog profesionalca iza kojeg nije bilo "crnih mrlja" u radu.

Životopis Filipa Dragovića se nalazi na stranicama MUP-a pa ga prenosimo i ovdje;

Rođen 17. siječnja 1968. godine u Metkoviću
Oženjen, otac dvoje djece

Obrazovanje
1997. – 2003. – magisterij iz Međunarodnih odnosa na temu "Europska unija – suradnja na području suzbijanja nezakonitih migracija" na Fakultetu političkih znanosti
2000. – 2001. – sudionik Programa "EU – train the trainers" Ministarstva europskih integracija
1992. – 1996. – diplomirao na Visokoj policijskoj školi i stekao zvanje diplomiranog kriminalista

Profesionalna karijera
Od studenog 2004. godine pomoćnik ministra unutarnjih poslova za europske integracije i mirovne misije
2004. - načelnik Uprave za granicu
2002. – 2004. - voditelj Odsjeka za graničnu kontrolu pri Odjelu za susjedne zemlje Uprave za granicu
2001. – 2002. - policijski službenik za suradnju sa susjednim zemljama i vizni sistem pri Odsjeku za suradnju sa susjednim zemljama Odjela za granicu
1998. – 2001. - policijski službenik za sigurnost državne granice pri Odsjeku za Sloveniju i Mađarsku Odjela za granicu
Od 1991. do 1998. – radi u Policijskoj upravi dubrovačko – neretvanskoj kao policijski službenik za nadzor državne granice, voditelj smjene na graničnom prijelazu, šef smjene u Postaji granične policije Metković, voditelj Sektora za granicu, te naposljetku pomoćnik zapovjednika za nadzor državne granice u Postaji granične policije Metković.

Publikacije
Policijska i pravosudna suradnja u EU od Maastrichta do danas, Policija i sigurnost, 01/03
Nezakonite migracije – sigurnosni fenomen 20. stoljeća, Međunarodne studije, Časopis za međunarodne odnose, vanjsku politiku i diplomaciju, III, 4 – 2003, Centar za međunarodne studije

Hobi
karate


Post je objavljen 13.05.2011. u 00:21 sati.