Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Rasmussen: Zapad mora podržati Pakistan

Zapadne vlade moraju podržati Pakistan u njegovoj borbi protiv islamističkih ekstremista u pograničnom području prema Afganistanu, rekao je jučer glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen.

Govoreći o sigurnosnom stanju u svijetu nakon ubojstva vođe Al-Qaide Osame bin Ladena na pakistanskom teritoriju 2. svibnja, Rasmussen je rekao da "nema alternative" suradnji s Pakistanom u borbi protiv terorizma.

U svom govoru na sigurnosnoj konferenciji u Atlanti u SAD-u, glavni tajnik NATO-a rekao je da cijeni dosadašnje napore pakistanske vojske u borbi protiv islamističkih militanata u pograničnom području. "Ipak, može se još puno više učiniti", rekao je Rasmussen. "Moramo poduprijeti one snage u Pakistanu koje shvaćaju da prava prijetnja pakistanskom društvu dolazi od terorizma i ekstremizma", dodao je glavni tajnik NATO-a.

On je priznao da otkriće da se bin Laden godinama skrivao u Pakistanu "postavlja puno pitanja na koja je potrebno naći odgovore", ali je dodao da je uvjeren kako je u interesu pakistanske vlade pronaći odgovore na ta pitanja.

Ovo je 1941 blog post na OPSA blogu


Post je objavljen 10.05.2011. u 10:49 sati.