Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nklege

Marketing

POPOVAC: VNK HAJDUK - VNK LEGE 4 : 1 (1:0)


Jedna obična utakmica po svemu osim po rezultatu. Namjerno sam prespavao da bih hladne glave napisao tekst i bolje je tako. Istina da sam ga sinoć pisao bilo bi naslađivanja onih koji nisu došli iako bi i njih opleo no dobro. Bolje ovako.
I prije nego počmem o bilo kojem dijelu tekme, naglašavam kako je pobjeda domaćina potpuno zaslužena i bez ijedne mrlje. I na tome im LEGE čestitaju.

Nastupili smo u sastavu:
Nevista, Zvone, Cvejo (od 45. Darac), Kljun (od 55. Iža), Hrco, Vinko, Ilija, Franjo, Zrno (od 45. Zrno), Oreč (od 45. Peterson) i Kova (od 25. Mijat)
Strijelac za LEGE gosp. Peterson u 57. min

Najbitnije je naglasiti kako smo igrali bezvoljno i bezidejno. Iako je lopta bila u našem posjedu bar 70% utakmice, a što je dijelom i bila namjera domaćina, bili smo nemoćni pred njihovim 16-tercem gdje se nalazilo nikad manje od 8 obrambenih igrača. Vrlo Murinjovski. Zato sam ja protiv prijenosa lige prvaka. Taj Mourihno loše utječe na sve generacije.
Donosili smo loptu na 16 metara i onda davili, petljali, mučili loptu, protivnika, sebe i publiku. Očajno, negledljivo. Domaćini su vrebali kontre i u tome uspjeli 10-tak puta od čega su četiri i realizirali. A mogli su i više. Napadači su bili nemoćni. Okruženi sa dva, tri obrambena igrača i nisu mogli primiti loptu. Istina, nisu se previše ni nudili, izvlačili jer je i prostora bilo malo. Kao i volje za igrom. Po meni najviše su zakazali oni od kojih najviše očekujem, vezna linija. Nisu donjeli očekivanu prednost u prodorima, proigravanjima, preciznim udarcima sa poludistance. I onda njihova očajna reakcija poslije gubitka lopte. Ostanu stajati i obranu ostave na cjedilu. Nisu krivi samo napadači i veznjaci. Obrana pak, nikad lošija. Obrambeni igrači trebali su počistiti bar tri od ove četiri uspješne kontre domaćina. No nekordinacija zadnje linije sa nezainteresiranim golmanom, koji ukopan stoji na crti gola, dok mu zadnja linija stoji na centru, te neviđeno loše reakcije zadnje linije rezultirale su sa četiri primljena gola.
I o tekmi toliko. Od Lega jedino je gosp. Peterson zaslužio prolaznu ocjenu. Zabio je jedini gol ali se i pošteno borio.

Ovaj poraz rezultat je zamora, nedostatka motiva uzrokovanog brojnim pobjedama (zadnji poraz doživjeli smo (26.10.2010. protiv Borca iz Kneževih Vinograda, pazi ovo rezultatom 4:1) kroničnog slavlja, pijančevanja, pjevanja i prežderavanja...
A stara narodna kaže: Klin se klinom izbija, pa smo mi poslije tekme odmah zasjeli za stol i navalili na odličan čobanac kojeg je spremio domačin u 60 litarskom kotliću. Prirodna ljepota, što drugo. Kao da vidiš Plitvice, Kopački rit ili tak nešto. Onda smo malo zapjevali a na povratku u Osijek obišli par caffe-a i tak. Rekao bih da nas baš nije uzdrmao ovaj poraz.
P.S.
Svakako valja naglasiti da su domaćini bili presretni što su nas rezultatski "prebili". No kako sam čuo od ostalih kolega iz drugih klubova, ovaj naš poraz dočekan je sa oduševljenjem u svim gradićima, selima i zaseocima predivne Baranje. "E neka su ih", "Ajde Bogu hvala" "Sada će mo ih i mi" "Naši su" "Sada će potonuti" "Neće osvojiti prvenstvo"... I sve se to odvijalo dok smo mi papali pikantni čobanac. Živjeli.

Slijedeća tekma: ponedjeljak 16.05.2011. MECE: VNK LEGE - VNK DARDA u 17.30 sati a kuhamo Baranjski grah-kotlić



Post je objavljen 10.05.2011. u 08:41 sati.