Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

Biljni lijekovi


Mnoge su biljke izvrsne za liječe nje tegoba s kožom. Mogu vas čuvati od infek čija, ublažiti bol i umanjiti ožiljke. Koristite ih i oblozima koje ćete dobiti umakanjem gaze i biljni čaj i stavljanjem na oštećeni dio ili u obliki kreme ili masti.
  Gel aloe vera omekšava i hrani suhu kožu te potiče njezino obnavljanje nakon ozljede. Osim toga sprječava »brijački osip« - sitne prištiće koji nastanu nakon brijanja.
  Sjeme čička čisti kožu. Dobro je za liječenje neurodermitisa, dermatitisa, psorijaze, čireva, apscesa i akni.   antiseptička kamilicinim ulja umiruju i djeluju protuupalno. Potiču oporavak kože.
  mišjakinje umiruje nadraženu kožu, primjer ce kod ekcema ili psorijaze. Osim toga omet šava kožu i liječi osipe i upale koji svrbe.
  Bazgin cvijet djeluje protuupalno i tradicionalan je lijek za čireve, opekline, posjekline i rane. Destilirana vodica od bazgina cvijeta odličan je tonik i sredstvo za čišćenje kože.
  Neven (kalendula) je dobar kao prva pomoć kod posjeklina, opeklina i modrica jer se boi protiv infekcije i ublažava upale.
  Ružina vodica čisti kožu i daje joj tonus, izravnava bore i može pomoći kod akni. Hk di kožu djelujući kao adstringens, pomaže pri obnavljanju i ublažava oticanje i ožiljke.
  Vještičje lijeska, koja se može dobiti u ljekarnama, tradicionalan je kućni lijek. Vrlo je antiseptička i služi iscjeljenju. Njezini adstringentno tanini zaustavljaju krvarenje i ublažuju upale i ožiljke. Osim toga je vrlo djelovorna kod modrica i nadraženih proširenih vena. Nanesite čistu destiliranu vještičji lijesku na neispucalu kožu, ali je razrijedite vodom ako je koža ispucala (peckanje će brzo proći).

Post je objavljen 06.05.2011. u 09:57 sati.