Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/djure-crnatka-momci-2

Marketing

Liga šesnaestorice, godina MMXI, kolo treće, Pustošije iz Kustošije, Kustošija

Ako je išta bitno zapamtiti iz ovih tekstova, to je Đambova misao – pobjeda je pobjeda. Sve ostalo je prolazno. No ta misao mora ostati urezana u vaše pamćenje.

Činilo se da će treće kolo biti lagano. Kao vreli nož kroz putar, kako je rekao Nemadija. Nije pojasnio samu tehniku prolaženja vrelog noža kroz putar – pitanja koja se sama nameću jesu tko drži taj vreli nož, kako se vreli nož drži, i zašto se, o mili sveti Jakove, za putar koristi vreli nož – ali ideja je bila jasna. Činilo se da će treće kolo biti lagano.

Ukratko, cijela priča s trećim kolom usporediva je s curicom koja prvi puta jede ciklu. Sva trepereći u očekivanju novih okusa u svojim ustima, mali anđeo jedva čeka ručak. Namjerava halapljivo pojesti sve što joj se stavi na tanjur, a slučaj je htio da je tu i cikla. Tri sata nakon ručka, curica odlazi mokriti te, trenutak prije nego što pusti vodu, uoči da se netom izlučena tekućina crveni. Sva u panici odlazi do majke i prenosi joj nemilu vijest, a majka je pogladi po svilenoj, anđeoskoj kosici i kaže joj da je to od cikle. Međutim, curica zna da je samo pitanje trenutka kada uzrok tekućeg crvenila neće biti cikla. I strah ju je toga.

To je dakle analogija cijele priče oko trećega kola.

Kao i curica koja jedva čeka ručak, tako smo i mi jedva čekali treće kolo. Na papiru smo se borili protiv, kako smo smatrali, inferiorne ekipe. "Pustošije iz Kustošije", nominalno najlošija ekipa u cijeloj ligi, dolazili su na naš teren. Najavljeno je da će doći kapetan ekipe, Ambrozije Stipsa, da će kao pokemon sudjelovati Dragonite, dok će ostali članovi ekipe sudjelovati kroz nadmetanje igraćim kartama.

S obzirom na to da se radi o najlošijoj ekipi, namjeravali smo priliku dati novim, i lošijim članovima naše ekipe. Plan je dakle bio u vatru ubaciti Zezalicu, Špajzu i Kralja. Za osiguranje najavljeni su Nemadija, Brutala i Četverooki. Gazivoda je ovo kolo odlučio odmarati, ali došao je na tekmu jer jedino on umije nabrijati Gengara za borbu, a Đambo je poslao poruku u kojoj su bile samo tri riječi.

Već je na samome dolasku ekipe "Pustošija" trebalo naslutiti da meč neće biti jednostavan. Dragonite, inače zmaj pokemon trećeg stupnja, stupao je uz svoga gospodara. Ovakva praksa slobodnog kretanja pokemona, iako nije zabranjena regulama, vrlo je neuobičajena zbog sigurnosti drugih igrača. Pokemoni, a pogotovo zmajevi, opasni su i rijetko ih se viđa izvan kugli, ako nisu u borbi. Isprovociran ovakvim ponašanjem, Gazivoda je bez razmišljanja izvukao pokemon kuglu, viknuo "Gengar, ja biram tebe!" i bacio kuglu od sebe. (Ovdje vrijedi napomenuti da ovakav dramatičan postupak ni po čemu nije potreban. Naime pokemon kugla radi na istom principu kao i babuška. Gornji dio može se potezom ustranu odvojiti od donjeg dijela, nakon čega je pokemon slobodan. Razlog za ovakvo ponašanje može se, kao uostalom i najveći dio muškog ponašanja, povezati sa ženama. Naime Zezalica nije znala da za oslobađanje pokemona nije potrebna holivudska produkcija te ju je to toliko uzbuđivalo da se, pokoj joj duši, svaki puta onesvijestila. Detalji Gazivodinih postupaka nakon njenog onesvješćivanja nisu prihvatljivi za ovaj medij, ali dovoljno je reći da postoji razlog zašto žene koje nisu onesviještene izbjegavaju Gazivodu.) Gengar se pojavio, spreman za borbu i odmah je odletio do Dragonitea.

Gengar je pokemon duh i na njega se potrebno priviknuti. On to vrlo dobro zna i odmah prepozna protivnika kojega može odmah izluditi. Dragonite je općenito tjelesno moćan pokemon, ali nije najbistriji potok na Medvednici. Gengar se stoga pojavio odmah ispod Dragonitea te pokretima tijela simulirao da Dragoniteu pruža oralni seks. Prizor ogromne ljubičaste bodljikave lopte koja ti naizgled pokušava pojesti zmajski penis nije baš nešto što biste htjeli čitati u putopisima Matka Peića, a kamoli ugledati ispred svojega stegna. Tako je i Dragonite reagirao – instinktivno i bijesno. Počeo je rigati vatru u dvorani, rikati svoje ime i ridati zbog toga što se preplašio. Ambrozije Stipsa morao ga je pozvati natrag u kuglu.

Tu je Stipsa počeo urlati o incidentnom ponašanju naše momčadi, o tome da se naš pokemon ponaša suprotno regulama, o tome da će se to morati uvrstiti u zapisnik, i tako dalje. U jednom trenutku Gazivoda se digao sa Zezalice, rekao Stipsi da šipu racku ak ne voli Hrvatsku i najavio početak tekme.

U prvoj tekmi sučelili su se Špajza i Stipsa. Špajza je na treninzima pokazao svu svoju igračku veličinu. Vješt je u servisima, krasi ga eksplozivni bekend (što Četverooki stavlja uz bok klitorisu i Eldoradu, kao tri mita koji i dalje truju ovu civilizaciju) i ima fantastičnu sposobnost vraćanja loptica. Jedini nedostatak, ako se to može nazvati nedostatkom, jest činjenica da igra gol. Potpuno gol. Točnije, igra gol, ali u čarapama i tenisicama. Razlog takvog stila je, kako on navodi, održavanje ravnoteže i preciznosti tijekom igre. Prema njegovom mišljenju, kao što je Jordan plazio jezik, tako i on plazi svoj spolni ud. (Koliko god graničilo s ludilom, stil je vrlo učinkovit. Špajza zaista aktivno koristi svoj penis kako bi kretnje svojeg tijela što je moguće više prilagodio igri.) Cijela ova priča o Špajzinom penisu nije opisana bez razloga. Naime koliko god takav stil bio oslobađajući za Špajzu, istovremeno ga je izlagao riziku. Riziku da penis bude pogođen lopticom.

Čitatelji će se sjetiti da liga pruža mogućnost da igrač koji prima servis može lopticom gađati tijelo igrača koji servira, pri čemu se ovaj smije braniti samo svojim laktovima. Ispostavilo se da Stipsa maksimalno koristi tu mogućnost te da je u tome izuzetno precizan. Svaki puta kada je Špajza servirao, Stipsa ga je lopticom svom snagom pogodio uvijek na isto mjesto na penisu. Ono što je počelo kao neugoda, vrlo se brzo pretvorilo u bol – što je ista rečenica koju izgovara Zezalica nakon svakog kontakta sa Gazivodom – i Špajza uskoro nije mogao igrati. Prva tekma bila je izgubljena.

Stipsa se ispostavio kao dobar strateg i u drugoj je tekmi zaigrao igraće karte. S naše strane karte je birao Nemadija. Iako je Nemadija dobro znao karakteristike naših igrača, nije znao karakteristike suprotničke momčadi. Stipsa je, s druge strane, očito napravio domaću zadaću i istražio značajke pojedinih igrača u našoj ekipi. Stipsa je i drugu tekmu glatko dobio.

U tom trenutku "Pustošije" su vodile 2:0. Činilo se da je Stipsa mislio na sve jer je za treće kolo aktivirao Dragonitea. A Dragonite je bio lud još od prije. Počela je borba s Gengarom. Dragonite je opet počeo rigati vatru i prema Gengaru slati udare groma. Gengar je sve to s lakoćom izbjegavao i polako se približavao Dragoniteu. Kada je došao u neposrednu blizinu Dragonitea, Gengar mu je šapnuo da je Dragonite njegov mali anđeo i da neće dopustiti da Dragonitea bilo tko drugi zlostavlja. Dragonite se digao u zrak, počeo urlati i plakati te sletio na glavu. Onesvijestio se. Gengar se nasmijao i krenuo prema Dragoniteu ispuniti obećanje, ali Stipsa ga je (na vrijeme) povukao u kuglu i priznao poraz.

2:1 i vraćanje nade. Četvrta i peta tekma morale su se odigrati igraćim kartama. Ulogu selektora karata preuzela je Zezalica, uz savjete Četverookog. Stipsa je krenuo agresivno, ali je Zezalica odmah aktivirala mogućnost da naš pokemon zamijeni njihovog igrača. U svakom drugom slučaju, slijedilo bi uvođenje njihovog pokemona umjesto našeg igrača, što je opisano u tekstu za prvo kolo. Međutim, njihov je pokemon i dalje bio u nesvijesti. Stoga je naš Gengar igrao za protivničku momčad i namjerno puštao. Na taj način dobili smo četvrtu i petu tekmu. A time i cijelo kolo. Stipsa ovime nije bio oduševljen, ali pravila se moraju poštovati.

Iako se cijela priča dobro završila, pitanje je kako bi se situacija rasplela da Gengar nije sociopat i zlostavljač pokemona. Stoga su strepnje vezane za uspješnost našeg daljnjeg sudjelovanja u ligi i dalje opravdane. Ali, vjerovali ili ne, pobjeda je pobjeda. A pobjedi se ne gleda u zube.


Post je objavljen 25.04.2011. u 01:09 sati.