Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/djure-crnatka-momci-2

Marketing

Kolo broj dva "Uskršnja avantura kapetana Kurca", Jetra tame, Trnje

Kažu da svaka priča ima heroja i to je točno. Točno je i to da je veličina heroja uvjetovana veličinom izazova. Izazov je uvjetovan antagonistom, a sinonim za to* je Valter Kurc, višestruko nagrađivani kapetan poznate trnjanske ekipe, no krenimo ispočetka...

Mjesec travanj, jutro, vremenske prilike idealne. Na vratima mi kucaju dvije grdosije u crnim odjelima te sunčanim naočalima prikrivenim licima . Otvaram vrata i pitaju me jesam li ja taj i taj, kažem jesam, oni se predstaviše te uđoše. Naime, momci su bili iz sigurnosne službe Saveza i rekli su da imaju zadatak za mene i zbog mojih grijeha...dali su mi ga.**
Pokazali su mi fotografije osobe slične Ibrici Jusiću i pitali me jeli mi poznat, nakon što sam potvrdio niječno, rekli su mi slijedeće:
-Osoba na fotografijama je kapetan Valter Kurc. Brilijantan, izniman čovjek. Vrhunski visoko odlikovani stolnotenisač, poslan u trnje od strane Saveza, da osnuje podružnicu i proširi ligu. Dvije godine nismo čuli ni glasa, a onda smo došli do ovog. I pokaže na audio kazetu.

-Agente B, pusti ju.
-Hoću agente A.

Sa video kazete se čuo hrapavi bariton na razini jecaja:
-Kaj kurac...govno...di ste pičke!!!...AaaaaaaaaaAAAargh...mene su naškli pfička imaterina...NA STUUUUP!!!!!!!...govna jedna.. kaj kurac znaju pingpong...horor, horor, horor...

-Prije šest mjeseci poslali smo profesionalca da mu uđe u trag...još se nije vratio. Vi biste se gospodine Nemadija, trebali čuti sa svojom ekipom i dati u potragu za njim. Jer kompjuter*** vas je upario sa njima u drugom kolu, a to ne bi učinilo da nije vidjelo izglednim.

Savez nas je opskrbio nužnim, malim brodićem kojim ćemo se spustili trnofčicom****, koja je djelovala poput žile izravno ukopčane u kapetana Kurca. I tako nas četri uplovivsmo u noć. Obje strane obale su bile tihe...možda pretihe. Čovjek gazivoda je vješto manevrirao brodicom, Homo Quatrooculli je pomno promatrao obalu, Gengar je visio nad brijestom, a ja sam zamišljeno držao spise misije u rukama i pravio se da znam čitati. Odjednom Četverooki je uočio nešto, Gengar se prenuo. Gazivoda je zaustavio brodicu, ali bilo je prekasno jer to što je uočio četverooki je bio Foongus, protivnički pokemon, čije su otrovne spore u času prekrile nebo i bacile nas u duboki san bez snova.

Budim se privezan na stolcu, gazivoda leži pored mene, također privezan, sa crvenom lopticom u ustima. Čujem glasove iz susjedne prostorije, razaznajem jednog to je Valter Kurc i priča sa nekim...da sa Qutrooculijem...ali ih ne razumijem dovoljno, nešto kao sve će se odlučiti... jedna partija... parovi.. cuga... kurac, ne kurva... partner na ramenu... anđeli... čujem korake iza sebe i tup... tama...

Budim se ponovo privezan na stolcu pored mene je gazivoda također privezan u stolcu, ispred nas je pingpong stol osvjetljen sa 4 baklje, preko puta nas, sa druge strane stola su članovi Jetre Tame također vezani u svojim stolcima. U stvari svi su bili vezani osim Kurca sa bocom gemišta u levoj ruci i Quattroocullija te njihovih pokemona. Igraju se parovi. Odlučuje se sve...Quatrooculi se sprema servirati onaj svoj bekhend servis, zli vjetar ulazi u prostoriju, gasi baklje, nastaje tama. Pale se svjetla, Foongus je onevješten, krv šiklja iz Kurca(presječen vrat), a Quatrooculli drži razbijenu bocu gemišta i rida. Što reći glatka pobjeda diskvalifikacijom, Još jedno kolo, jedna pobjeda.

* tako je, Valter Kurc je sinonim za uvjetovanost izazova antagonistom(da ne bi bilo zabune)
**zadatak, a ne kitu(da ne bi bilo zabune)
***Savez posjeduje superkompjuter iznimnih karakteristika i mogućnosti, neki se usude reći čak i osobnosti
****potok Trnofčica je službeno najdivljiji i najzapušteniji potok svih vremena ikada i bilo gdje. Mnogi(neuki!) čak i sumnjaju u njegovo postojanje.

Tako nam bog pomogao i SRETAN USKRS!!!

Post je objavljen 24.04.2011. u 12:16 sati.