Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

7 pravila zdravlja


Za stvaranje i jačanje velike duševne snage kao i unaprijeđenja vlastitog zdravlja, neophodno je slijediti sljedeća pravila:
1. Ne bježite od straha. Analizirajte ga i doživljavajte ga samo kao tjelesni osjećaj. Strah kojega se bojimo pogledati u oči može nas ubiti. Analizirajte svoje strahove i znajte da im se ne trebate prepustiti. Razmišljajte o njima kao o filmu koji ste vidjeli u kinu. To što vidite na ekranu, u stvarnosti ne postoji. Strah će doći i otići isto onako kao i kadrovi na ekranu, ako ga se ne budete grčevito držali.
2. Ne živite u prošlosti. Zapamtite - nikada nije kasno početi sve iznova. Ali zato, da bi se počeli mijenjati, neophodno je da od sebe otpustite sve prošlo. Ne živite s teretom prošlih gubitaka i neuspjeha. To je sada ionako sve nestalo. Živite današnjim danom. Gradite svoj život na novim počecima, otpustivši zauvijek od sebe sve negativno - neka ono bude dio prošlosti.
3. Ne gubite snagu na samosažaljenje. Shvatite da je to u cijelosti uzaludno gubljenje energije. Žaljenje sebe, kao i razmišljanje o nanesenim uvredama (koje vam je netko u prošlosti načinio), tjeraju vas da se vrtite u krug, da se vraćate ponovno i ponovno na iste gorke misli. Godinama u duši potisnut osjećaj uvrijeđenosti može vas dovesti čak i do raka. Glupo je da sebe kažnjavate sada, ako vas je netko uvrijedio u prošlosti. Oslobodite prošlost kroz opraštanje. Oproštaj - to je rastanak. Rastanak od gorčine, uvrede i bola, s cjelokupnom situacijom. A naprotiv: stanje Neopraštanje praktički znači početak rušilačke djelatnosti u vama samima - godinama nagomilane negativne misli na kraju se okreću protiv svoga domaćina.
4. Ne vrtite stalno loše misli. Razmišljajte i govorite samo o onome što je u vašem životu dobro. Preokrenite vaše misli u pozitivnom smjeru.
5. Planirajte za svaki dan što je moguće više aktivnosti koje vam mogu pružiti zadovoljstvo. Ostavite si vrijeme za kazalište, kino, izlazak ili čitanje knjige. Posjećujte rođendane prijatelja ili rodbine, društvena okupljanja, kao i izložbe i zabavne programe.
6. Pomažite drugim ljudima i osjetit ćete kako je i vama lakše. Ovo je pravilo koje često zna činiti čuda.
7. Bez obzira kako se osjećate, držite glavu uspravno i ponašajte se kao da ste uspješna osoba.
Ako ste uistinu naoružani voljom i stremljenjem ka nadilaženju svojih crnih misli i padova - vjerujte da na uspjeh nećete dugo čekati.


Post je objavljen 21.04.2011. u 18:11 sati.