Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

TJEDAN DOBRE KNJIGE

U Zagrebu će se na Glavnom kolodvoru od 19. travnja u 21.00 sat do 20. travnja u 20.59 sati čitati naglas.



U sklopu zbivanja u povodu Tjedna dobre knjige (14.-20. travnja 2011.), čija je misao vodilja i tema ove godine putovanje, održava se i najveća književna akcija Sedam gradova čita sedam dana (i noći) – tjedan dana čitanja naglas tijekom kojih će Pula, Koprivnica, Split, Osijek, Zadar, Varaždin i Zagreb jedan za drugim čitati po 24 sata.
Dvadeset i četiri sata čitanja naglas u Zagrebu će se uz Vašu pomoć događati od 19. travnja u 21,00 sat do 20. travnja u 20,59 sati na Glavnom kolodvoru, u pretprostoru putničkih blagajni. Taj smioni podvig bit će moguć zahvaljujući ljudima koji vjeruju u svoj grad i znaju da imaju sugrađane koji mogu i žele ostvariti takvu čitalačku štafetu!

"Prenošenje čitalačke štafete" pratit će se i preko Skypea, tako da će se moći vidjeti kako se u kojemu od navedenih gradova čita. Taj smioni podvig u trajanju od punih 10.080 minuta i još k tomu u sedam gradova razmještenih diljem Hrvatske moguć je zahvaljujući pomagačima Tjedna dobre knjige koji vjeruju u svoj grad i znaju da imaju sugrađane koji mogu i žele ostvariti takvu čitalačku štafetu! Svi se zajedno upuštamo u velik eksperiment u nadi da ljubitelja knjiga i čitanja ima i više nego dovoljno i da naši gradovi nisu previše uspavani za jedan dan (i noć) čitanja u godini.
Osnovna svrha Tjedna dobre knjige je jednostavna - promijeniti percepciju knjige i pokrenuti proces vraćanja knjige na mjesto koje joj pripada, ali i istaknuti raznolikost dostupnih izdanja, jer uistinu postoje knjige za svaki ukus, svaku dob, svaki interes i svaki džep.
Zato čitatelje (i one koji će to tek postati) očekuju dvije osnovne akcije: to su poklon-knjiga Tjedna dobre knjige i Kaleidoskop Tjedna dobre knjige - raznovrsni program književnih zbivanja, među kojima je i akcija "Sedam gradova čita sedam dana (i noći)".

Post je objavljen 19.04.2011. u 10:42 sati.