Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fsrtrsat

Marketing

Otvara se Socijalna samoposluga

Image and video hosting by TinyPic

Blagoslovom prostorija na adresi Brajda 7 u ponedjeljak u 19 sati, pokrećemo trajni projekt Socijalna samoposluga za najsiromašnije građane Rijeke, kojeg bi trebala provoditi sva bratstva FSR-a i Frame grada Rijeke.
Naše je bratstvo bilo inicijator provedbe akcije ''Mladi protiv gladi - Socijalna samoposluga '', održane od 11. do 15. listopada prošle godine s ciljem obilježavanja Svjetskog dana siromaštva, 17. listopada. Budući da je akcija „Mladi protiv gladi'' imala vrlo pozitivan odjek, ubrzo nakon završetka predmetne akcije, Odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke je našem bratstvu ustupio na pet godina besplatno korištenje prostora na adresi Brajda 7 za provođenje projekta Socijalna samoposluga za najsiromašnije građane.

Image and video hosting by TinyPic

Ove godine je dogovorena suradnja s osnovanom organizacijomBanka hrane Hrvatske, sa sjedištem u Rijeci. Spomenuta organizacija bavi se prikupljanjem velikih količina hrane i ostalih potrepština, kojima je rok valjanosti pri kraju, izravno od proizvođača te se potom preko humanitarnih organizacija prosljeđuje dalje potrebitima i siromašnima. Zahvaljujući Banci hrane Hrvatske, Socijalna samoposluga će imati na raspolaganju hranu koju će moći dijeliti krajnjim korisnicima, istoj populaciji koja je obuhvaćena akcijom „Mladi protiv gladi – Socijalna samoposluga“, a u tu svrhu Centar za socijalnu skrb Rijeka dostavit će nam ažurirani popis korisnika stalne pomoći koji će trajno moći dobivati potrebne namirnice. Trenutno, postoji nešto manje od 1.000 tih korisnika, odnosno nositelja prava na ovu najmanju vrstu socijalne pomoći (500kn), što znači da je broj potrebitih i puno veći s obzirom da dio njih ima obitelj.
Banka hrane Hrvatske službeno počinje s radom 18. travnja 2011., provedbom akcije prikupljanja hrane u desetak velikih trgovačkih centara, koju će potom dostaviti u Socijalnu samoposlugu. Stoga je tada planiran i početak rada Socijalne samoposluge.

Post je objavljen 11.04.2011. u 13:27 sati.