Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malibratkarlo

Marketing

KOLUMNA KA LIBRAR: POPIS 2011. - JER ZEMLJU ČINE LJUDI

Između ostalog potaknut ovim gornjim Naslovom koji je jućer osvanuo u cijeloj našoj domaji želim kazati kao što slijedi. Zašto je ovaj popis između ostalog, nelegalan, nelegitiman nezakonit i protuustavan? Nastojat ću biti telegrafski kratak. Mada bi ova materija zaslužila puno dužu elaboraciju.Ne želim ulaziti u povijest popisa stanovništva od Isusovih vremena u Betlehemu, a da ne kažem i prije. Ne želim ulaziti ni u strukturu pitanja koja se postavljaju s obzirom na povijesna, sociološka i gospodarska i ina pitanja, koja su motivirala autore ovog popisa. Želim samo ukratko kazati kao što sljedi: Odluku o proglašenju ZAKONA O POPISU STANOVNIŠTVA, KUČANSTAVA I STANOVA U REPUBLICI HRVATSKOJ 2011. donio je Hrvatski Sabor 20. srpnja 2010. na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske.
Kada sam pregledao gornji Zakon razvidno je da je on sam po sebi , nelegitiman, nezakonit i i protivan Ustavu Republike Hrvatske. Zašto? Zato što u glavi VI. KAZNENE ODREDBE - članak 45. izrekom kaže da će se novčanom kaznom od 300,00 do 800,00 kazniti za prekršaj:
1. osoba koja odbije dati podatke koja od nje traži popisivač ili druga ovlaštena osoba za Popis ili ako da netočne podatke ili nepotpune podatke.
2. osoba koja se ne odazove na pisanu obavijest popisivača u skladu s člankom 9. ovog Zakona.
Ali znate u čemu se satoji pravni vic cijelog popisivanja? Kada Vam ovlaštena osoba u popisu postavi oko 60-ak pitanja i vi na njih odgovorite - Vi ništa ne potpisujete niti ne autorizirate u tom famoznoj popisnoj listi, da je to Vaša vjerodostojna izjava. Slijedom toga popisivač odgovore na sva pitanja može naknadno promijeniti. Pravno smiješno. Zar ne ?
Zbog toga postavljam pitanje Ustavnom sudu kako se može kazniti osoba na osnovi navodno vlastitih izjava bez potpisa, Stara je latinska poslovica testis unus - testis nullus. A da ne govorimo o pisanom obliku.
O vaj tekst pišem u dobroj stvarnoj i pravnoj namjeri za dobrobit svih nas.
O TEMPORA, O MORES!

Post je objavljen 09.04.2011. u 10:51 sati.