Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

ANTICELULITNA DIJETA

- jelovnik od sedam dana

Energetska vrijednost dijete je 1.000 kalorija dnevno. Ovu dijetu ne treba provoditi dulje od sedam dana. Jela su raznovrsna i brzo se pripremaju, a prehrana je bogata začinima i aromatskim travama raznolikog okusa. Jelovnik se sastoji od jela i napitaka koji se koriste tokom 7 dana.


1.dan
Doručak: 1,5 dl obranog mlijeka ili jedan jogurt, žličica meda, žlica zobenih pahuljica i kruška.
Užina: 40 g suhog voća po želji: jabuke, kajsije, šljive, kruške.
Ručak: Pileća prsa u pikantnom umaku i kuhana riža: 100 g piletine, 40 g riže
za umak: ljutika, bijeli luk, peršin, juha od povrća, nemasno kiselo vrhnje ili jogurt, maslinovo ulje, sol i feferoni.
Užina: naranča.
Večera: Salata s jajem, šunkom i 50g integralnog kruha: 60 g zelene salate, 1 tvrdo kuhano jaje, 50 g šunke, 4 žlice narančina soka, ribani hren, sol i feferon.

2.dan
Doručak: frape od 1,5 dl obranog mlijeka i 125 g banane.
Užina: 40 g suhog ili svježeg voća po izboru: šljive, jabuke,kruške.
Ručak: tjestenina u umaku od gljiva:40 g tjestenine, 200 g gljiva, (umak - zgnječeni bijeli luk, sjeckani vlasac,dvije žlice nemasnog kiselog vrhnja ili jogurt, sol i biber), 20 g mljevenih oraha.
Užina: integralno pecivo s 30 g nemasnog sira.
Večera: salata od manga (3 žlice narančina soka, žlica octa, sol i feferon) i kriška preprženog integralnog kruha sa svježim sirom.

3.dan
Doručak: 250 g malina, 1,5 dl obranog mlijeka, žlica zobenih pahuljica, dvije žličice meda.
Užina: 40 g voća po želji: jabuke, marelice, šljive, kruške.
Ručak: juha od povrća (isjeckana ljutika i češnjak, pola litre juhe od povrća, 200 g tikvica i 1 paprika izrezano na kocke, 50 g šunke, 50 g bijelog graha, so, biber,maslinovo ulje, sirce, umak od soje).
Užina: jabuka.
Večera: salata od piletine i tikvica (60 g zelene salate, 200g tikvica, 3 žlice narančina soka, žlica sirćeta, sol, biber,3 žlice kiselog vrhnja ili jogurta) i 40 g integralnog kruha.

4.dan
Doručak: frape od 1,5 dl obranog mlijeka i 100 g manga.
Užina: voće po želji: jabuke, marelice, šljive, kruške.
Ručak: riba list s rižom (40 g riže, 2 filea lista, žlica limunova soka, sol, biber, žličica isjeckanog hrena i žličica kopra, 2 dl juhe od povrća, 2 žlice nemasnog kiselog vrhnja ili jogurta, paradajz).
Užina: integralno pecivo s 20 g šunke (sa senfom i zelenom salatom).
Večera: salata od šampinjona i integralno pecivo: 70 g zelene salate, 100 g bijelog graha, 150 g šampinjona, 3 žlice narančina soka, žlica limunova soka, žlica maslinovog ulja, režanj zgnječenog bijelog luka, sol i biber.


5.dan
Doručak: narezana jabuka, žlica limunova soka, jogurt, kašika zobenih pahuljica i žličica meda.
Užina: voće po želji: jabuke, kajsije, šljive, kruške.
Ručak: juneći odrezak na istočnjački način (krastavac izrezan na ploške, pola paprike, dvije žlice narančina soka, žlice socta, pola žličice ulja, sol i biber, žličica korijandera u prahu, pola česna bijeloga luka, 2 žličice umaka od soje) i 50 g integralnog kruha.
Užina: pola ananasa.
Večera: salata s mrkvom i brokulom (250 zelene salate, 200 g mrkve, 100 g kuhane brokule, dvije žlice nemasnog kiselog vrhnja ili jogurta, žlica narančina soka, žlica senfa, so i biber), 40 g integralnog kruha i 30 g šunke.

6.dan
Doručak: kivi izrezan na kriške, jogurt i žlica zobenih pahuljica.
Užina: voće po želji.
Ručak: omlet sa špinatom (100 g kuhanog špinata, dva žumanjka pomiješana sa soli i biberom,snijeg od dva bjelanca, isjeckani luk, pola česna bijeloga luka, žličica maslinova ulja) i 40 g integralnog kruha.
Užina: 50 g integralnog kruha s 2 kriške pureće salame (uz list zelene salate poprskan limunovim sokom).
Večera: pikantna salata od naranče (400 g korijena i lista celera, jedna naranča, dvije žlice nemasnog kiselog vrhnja ili jogurta, žlica narančina soka, so i biber), kriška integralnog kruha i 30 g nemasnog sira.

7.dan
Doručak: 1,5 dl obranog mlijeka ili jogurt, žličica meda, kašika zobenih pahuljica, 150 g manga izrezanog na kriške.
Užina: voće po želji.
Ručak: juneći file s povrćem (100 g junetine, 150 g krompira, 150 g prase, 300 g celera, 3 dl juhe od povrća, sol i biber,2 žlice kiselog vrhnja ili jogurta, 2 žlice isjeckanog vlasca).
Užina: dvije mandarine.
Večera: salata sa sojinim klicama i paprikom (100 g salate, 200 g paprike, 100 g sojinih klica, žlice octa, 2 žlice narančina soka, pola žličice ulja, pola kašičice senfa, žlica isjeckanog peršina, sol i biber) i 50g integralnog kruha.


Post je objavljen 03.04.2011. u 20:18 sati.