Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/medjugorskiglas

Marketing

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mirjani, 2. travnja 2011. godine

Image and video hosting by TinyPic

Osobno jedinstvo s Bogom

Kuca Gospa na vrata naših srdaca, hrani nas toplinom i nježnošću, stišava buku svijeta i mirom ovija naciklo zdanje savjesti, izbombardirano bodljikavim trnjem laži, omamljeno opijatima privida i zamagljeno snohvaticama trabunjanja, nejasnoće i priviđenja. Majčinskom nam ljubavlju ozdravljuje oči i okreće ih svjetlosti Duha Svetoga, pročišćujućem sjaju blagosti i dobrote, reskoj oštrici istine što reže tamu i prokazuje njezine smicalice i djela. Uči nas da tek osobnim jedinstvom s Bogom možemo proniknuti u tajnu zajedništva s bližnjima, u jednostavnost i bogatstvo odnosa i suodnosa kojima su protkani naši dani, kojima je prožeto darovano vrijeme, trenuci upisani u knjigu života, čisti i nekrivotvoreni odbljesci vječnosti, koji se iz kolijevke stvaranja preko djela ljubavi ponovno prelijevaju u vječnost. Jer ništa što je izraslo iz poniznosti, odricanja i darivanja neće biti izgubljeno i zaboravljeno, ne propada ništa što je u ljubavi napravljeno, što je ugrađeno u temelj neprolaznosti iz kojeg struji život vječni.
Pozna Gospodin svakoga od nas, brine se o svakoj duši i svakom pojedincu govori drukčijim jezikom, prateći ga na putu zacrtanom u svjetlosti njegove volje. Jer svatko posjeduje drukčije vrline, svatko ima drukčije mane i svatko nosi osobne grijehe, vlastitu tajnu do kraja poznatu tek Onome koji nas je stvorio, koji nas je uputio u dolinu svijeta i povjerio nam zadatak koji nam je činiti. Sve unutarnje konflikte i nemire možemo riješiti tek u suradnji sa Stvoriteljem, tek u poniznom prepoznavanju i prihvaćanju njegove volje, tek u predanosti njegovoj mudrosti, u povjerenju koje isključuje sve ponude i zamke kneza propasti. Tek uz svakodnevno preispitivanje savjesti, uz često pristupanje sakramentu pomirenja, možemo se oduprijeti varkama i primamljivim ponudama svijeta, razlučiti dobro od zla, razlikovati laž od istine i odijeliti sporadično od bitnog.


Image and video hosting by TinyPic

Bog nam je darovao dostojanstvo osobe, neponovljivo unutarnje i vanjsko obličje koje se, unatoč razmetljivim trubljama svijeta i oholoj mudrosti zemaljskoj, ne može i ne da reproducirati i umnožavati. On će nas Onoga dana u istovjetnom, ali novom i neraspadljivom tijelu i uskrsnuti. Gospa nam govori o prisnosti i povjerenju, o zajedništvu s Ocem, koje možemo uspostaviti dubokom i iskrenom molitvom, duboko svjesni da se ne obraćamo nekome tko je od nas daleko, već Onome koji je uvijek s nama, koji nas u stopu prati, koji pozorno sluša naše zazive i molbe, koji nas krijepi u časovima kušnje i koji nas nikada ne ostavlja same i nezaštićene. Da bismo ostali u njegovoj blizini, moramo prihvatiti put ljubavi koji ne isključuje patnje i križeve, koji nije posut samo ružama, već je često načičkan trnjem, bodljama suprotstavljanja, odnjegovanim u rasadniku oca laži, a potom diljem svijeta presađenim rukama njegovih sluga. Poziva nas Prečista na budnost jer ako prihvatimo umotvorine zavedene pameti i počnemo se hraniti plodovima onečišćenog srca lako možemo skrenuti na put propasti te brzo zalutati u labirintima prijetvornosti, uspavanosti i mlakosti. Ako ne slijedimo istinu, odbacili smo i ljubav jer su one nerazdvojne, čine cjelinu i izviru iz punine. Kao što ljubav ne poznaje sebičnost, tako ni istina ne može surađivati s lažju. Različito je njihovo sjeme, jedno gnjilo i propadljivo, a drugo vječno i neraspadljivo. Ako prihvatimo laž kao istinu i pustimo je da se umnaža, brzo ćemo se zagušiti u nepodnošljivom smradu njezinih plodova te postati zatočenici vlastitih zabluda. Zar danas, gotovo sve čemu nas uče i čime nas zavode, nije ispunjeno i prepleteno perfidnim lažima i otužnim obećanjima, počev od znanosti, školstva, bankarstva, tržišta i politike? Zaglibili smo duboko u zavodnikovoj kaljuži, dragovoljno se, bez kritičnosti, predajući u ruke neprijatelja od početka. Ako su nam zamutili pamet i ne znamo gdje je, što je i tko je istina, onda pozorno poslušajmo Gospine riječi. Pred oči nam je stavila jasan orijentir, jedini putokaz koji vodi u mir, radost i puninu, koji pokazuje na ozdravljujuću svjetlost Radosne vijesti, na put, istinu i život, kojima je vrelo ime Isusovo.


Post je objavljen 02.04.2011. u 14:05 sati.