Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dallasmusic

Marketing

>>> NEBOJŠA BUHIN NEBO <<<

- nominacija za nagradu Status -

Status je nagrada za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja koju Hrvatska glazbena unija od 1997. godine dodjeljuje najboljim instrumentalistima.
Ovogodišnja nagrada Status 2011. petnaesta je po redu.
Od 13 katergorija, za ovogodišnju nagradu predloženo je 297 instrumentalista, a nominirano je njih 24!
U 'Kategoriji br.1 - električna/akustična gitara' jedan od nominiranih je i Nebojša Buhin Nebo, višestruko nagrađivani i cijenjeni gitarist koji je nedavno, nakon Porinom nagrađenog ''Guitar Language'' objavio novi studijski album ''Six String Diary''.
Rad na novom albumu trajao je gotovo dvije godine, a snimanje je započeto u Dallasu (Texas, USA) gdje je američki bubnjar i producent Greg Koch zajedno s Buhinom snimio pjesmu ''Rollin' ''.
Produkciju i ovaj puta potpisuje Nikša Bratoš, a kao gosti pojavljuju se Goran Kovačić – klavijature, Martin Petračić – bas gitara, Robert Vrbančić – bas gitara, Marko Petrović - klavijature, Krešo Oremuš – usna harmonika, Jurica Leikauff – klavijature te gosti iz USA: Mike Gage – bubnjevi i već spomenuti Greg Koch.

Drugi krug glasovanja za nagradu Status završava 4.4., a svečana dodjela održat će se 11.04.2011. u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci!

Post je objavljen 31.03.2011. u 10:56 sati.