Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

UVJEK MASIRAJTE LICE PRIJE NANOŠENJA MASKE.....


Postoji jedno jednostavno pravilo, kožu lica treba pripremiti kako bi maska još bolje djelovala. Masaža lica pripremi kožu kako bi bolje prihvatila dejstvo raznih materija i lakše ih upila. Maska će tako imati potpuni uspjeh.

Najjednostavnija masaža lica je frotir rukavicom, te naizmjenično toplom i hladnom vodom kako bi se poboljšala cirkulacija. Za masažu lica treba koristiti neutralne kreme (dječiju, bademovo ulje ili kreme na bazi kamilice) i praviti snažne kružne pokrete, a zatim tapkanjem umiriti kožu. Optimalno trajanje ovog vida uljepšavanja je 20 minuta. Vrhovima prstiju počnite masažu od vrata prema gore, povlačeći prste uzduž, sve do obraza.

Nastavite masažu obraza kružnim pokretima, a čelo, da biste ublažili pojavljivanje bora, uvijek masirajte naizmjenično vodoravno i kružno. Veoma je korisna i masaža sljepoočnica, jer se time aktivira krvotok koji snabdijeva mozak i tako dolazi do opšteg osvježenja organizma. Duboke bore oko usana se obično javljaju kao rezultat grimase lica, a ne godina. Ublažite ih masažom kratkim jakim pritiskanjem u pravcu lijevo i desno, te nanošenjem hranljive kreme.
Nos se masira odozgo na dole, a zatim razvlačeći kožu prema stranama. Time se postiže elastičnost kože, koja tako odmorna, lakše prima bilo koju vrstu maske.

Post je objavljen 26.03.2011. u 21:28 sati.