Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mario-recepti

Marketing

CORNY



Sastojci fino

220 g zobenih pahuljica
100 g sjeckanih badema
50 g sjemenki sezama
70-80 g pšeničnih posija
150 g meda
30 g smeđeg šećera
30 maslaca
1 žlica sirupa od lješnjaka (nije obvezno)
burbon vanilija ili vanilin šećer
sol
cimet po želji
150 g sušenog voća (stavila sam 125 g brusnica, malo grožđica)
njami
1. Ugrijte pećnicu na 180°C i obložite pleh veličine cca 22×33 cm papirom za pečenje.
2. U drugom plehu pomiješajte zobene pahuljice, bademe, sjemenke, pšenične posije i kokos pa ih stavite tostirati 15 min. Promiješajte ih svako 5 min da bi jednoliko posmeđili.
3. U posudi pomiješajte med, smeđi pećer, maslac, sirup od lješnjaka, burbon vaniliju i sol pa miješajte na laganoj vatri dok se šećer ne rastopi.
4. Nakon 15 min izvadite mješavinu sa zobenim pahuljicama iz pećnice i smanjite temperaturu na 150°C.
5. Mješavinu odmah dodajte tekućim sastojcima, ubacite i suho voće pa sve dobro promiješajte. Dobivenu mješavinu ispite u pleh obložen papirom za pečenje pa je dobro utisnite i poravnajte stražnjom stranom žlice.
6. Pecite 20-25 minuta, zatim izvadite i prije rezanja na komade pustite da se sasvim ohladi. (Režite nožem nenazubljene oštrice i to sa što manje pomicanja noža naprijed-natrag. Tako ćete dobiti najravnije rubove.) Zamotajte u foliju ili papir i čuvajte u hermetički zatovrenoj kutiji do tjedan dana.

varijacije na temu - thumbup
umjesto badema i lješnjaka možete koristiti bilo koju kombinaciju orašastih plodova
sušeno voće: marelice, suhe smokve, suhe višnje, brusnice, crne i zlatne grožđice, datulje…
Umjesto lana može i sezam.
Umjesto pšeničnih možete dodati bilo koju vrstu posija ili klica.
Sve zajedno možete aromatizirati bilo kojim začinom (cimet, đumbir, muškatni oraščić, piment, kardamom…)
Prije pečenja po vrhu možete utisnuti komadiće čokolade ili pak nakon pečenja možete preliti pločice rastopljenom čokoladom (bijelom, mliječnom ili tamnom, kako želite). njami


Post je objavljen 20.03.2011. u 18:11 sati.