Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Masovni prosvjedi Hrvata u BiH!!! Zašto o tome nema ni riječi u "hrvatskim" medijima?!?!

Masovni prosvjedi Hrvata u BiH

Tako se prosvjeduje! I to su prosvjedi od interesa za hrvatski narod!

Zašto o tome nema niti riječi u "hrvatskim" medijima...?!?!



"Danas je u Širokom Brijegu u organizicaji Koordinacije udruga proisteklih iz Domoviskog rata pred više od 1500 građana Širokog Brijega i zapadne Hercegovine održan mirni prosvjed “Odzvonilo je.” Dok se u Sarajevu održavala sjednica Doma naroda Federacije BiH bez legitimnih hrvatskih predstavnika dotle je narod svojom brojnošću i transparentima poručio da je ovakvo ponašanje stranaka okupljenih oko Platforme krajnje neprihvatljivo i osuđujuće.

Prisutne je pozdravio predsjednik Udruženja dragovoljaca i veterana Hrvatskog vijeća obrane Josip Zvonimir Kukić. Kukić, koji je tijekom svoga govora pljeskom prekidan nekoliko puta, pročitao je pismo koje su braniteljske, studentske i intelektualne udruge Hrvata u BiH uputile svim relevantim političkim faktorima u svijetu (Ujedinjenim narodima, Europskoj Uniji, SAD-u i ostalima) kao i političkim strankama u BiH.
...
Osim u Širokom Brijegu prosvjedi su se održali i u Mostaru, Livnu, Žepču, Vitezu i Orašju.

Oko tisuću studenata, ratnih veterana i politički vrh oba HDZ-a okupili su se danas u Mostaru na prosvjedu protiv majorizacije Hrvata u BiH. Studenti su poručili da žele da njihova izborna volja bude uvažena i da se zaustavi preglasavanje i majorizacija Hrvata.

Oni traže da se Hrvatima osigura institucionalna ravnopravnost i poručuju da hrvatski narod i veterani više neće nijemo gledati na neravnopravnost.

Studente na prosvjedu podržavaju njihovi profesori, kao i rukovodstvo jedinog Sveučilišta u BiH na hrvatskom jeziku.
Osim hrvatskih zastava, primjećeni su i transparenti "odlučni za jednakopravnost", "odzvonilo je", "neću izdat ja"...

Post je objavljen 17.03.2011. u 17:18 sati.