Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

SPASILI RADNIKA, PA VOZILO HITNE POMOĆI PALILI NA GURKU!

BEOGRAD

Spasili radnika, ubacili ga u vozilo Hitne pomoći, a onda - palili na gurku!Svi su zavrnuli rukave! Policajci, vatrogasci i radnici Vodovoda gurali su vozilo Hitne pomoći kako bi teško ozljeđeni Miloš Petrović (37) što prije stigao u bolnicu.

Image and video hosting by TinyPic

Pošto su poslije kompliciranog spašavanja, koje je trajalo skoro sat vremena, izvukli nastradalog poslovođu iz šahta dubokog šest metara, vatrogasci su ga smjestili u vozilo Hitne pomoći. Ali, tu nije bio kraj drame, jer kombi nije mogao upaliti.Drama je počela oko 9.40, kad je betonska ploča teška stotinjak kilograma pala na dva radnika „Vodovoda“ koji su čistili šaht dubok šest metara u krugu Crpne stanice Čukarica u Bulevaru vojvode Mišića. Poslovođa Miloš Petrović je tada teško ozljeđen, dok je njegov kolega uspio sam izači i pozvati pomoć. Hitna pomoć je brzo došla, a potom i vatrogasci, koji su jedini mogli pomoći unesrećenom.

- Čovjeku je ozljeđena glava, moguće kičma i vrat. Moramo biti obazrivi, izgubio je dosta krvi i trpi velike bolove. Pazimo na svaki pokret - rekao je za Kurir jedan od vatrogasaca.Akcija spašavanja poslovođe bila je komplicirana jer je prva pomoć morala biti pružena u šahtu. Teško ozljeđenog radnika, oblivenog krvlju, koji je još jaukao od bolova, vatrogasci su izvukli na ruke, pomoću konopaca. Čim je izvađen na površinu, fiksiran mu je vrat, zavijene rane na glavi i data mu sredstva za smirivanje bolova.

- U šahtu su se nalazila dva radnika, koji su ispumpavali vodu, kad je sajla dizalice koja je izvlačila otpadni materijal zakačila poklopac, koji je upao unutra. Poklopac je prvo udario u pumpu, a potom pao na Petrovića - rekao je Saša Radojičić, rukovoditelj strojarskog postrojenja u Vodovodu. U Vodovodu su rekli da je Petrović imao potrebnu zaštitnu opremu i da je to spriječilo težu nesreću.
kurir

Post je objavljen 27.02.2011. u 12:00 sati.