Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

SVAKO DOMAĆINSTVO IMA BAREM JEDNOG VATROGASCA

TABORIŠTE
Piše: Ivica Mioković

„Dobrovoljno vatrogasno društvo Taborište djeluje od 1954.godine i prvi smo, u povijesti vatrogastva, osnovali žensku ekipu na području Grada Petrinje koja je postizala zapažene rezultate od općinskih do republičkih natjecanja, a tako je i danas.“ – kazao je Ivan Palaić, predsjednik DVD-a, na početku 57. izvještajne redovne godišnje skupštine.
Image and video hosting by TinyPic
Još je istaknuo: „Naše naselje broji 74 domaćinstva i 309 stanovnika od kojih je 108 uključeno u rad DVD-a, među kojima je 10 operativnih članova, 41 aktivni, 28 mladeži i djece, te 6 veterana, a prosjek starosti je 25 godina. Prošle godine nismo imali požara i intervencija što je odraz preventivnog djelovanja naših članova, jer nema kuće u kojoj nije bar jedan vatrogasac.“Osim redovnih aktivnosti za ovu godinu u planu im je stručno usavršavanje članstva za što učinkovitije obavljanje svih preventivnih i operativnih zadataka, završetak izgradnje vatrogasne garaže, te nabavka vatrogasne cisterne manjeg kapaciteta.

Na Skupštini su dodijeljena i brojna priznanja za dugogodišnje članstvo, i to: 26 Diploma za 10, 19 za 20 i 15 za 40 godina članstva, te Uspomenice najmlađim članovima među kojima je 10 pionira, te po 9 za mladež, djevojčice i dječake, kao i Zahvalnice za doprinos razvoju dobrovoljnog vatrogastva i zaštite od požara, a među tim dobitnicima je i redakcija Petrinjskog radija.Također, Ljubomir Orabović, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Petrinje, dodijelio je Ivanu Palaiću, predsjedniku DVD-a Taborište, Medalju s brončanim obilježjem.
petrinjski radio

Post je objavljen 27.02.2011. u 09:47 sati.