Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Vrijeme za - Gospu i krunicu...Krajnje vrijeme!



Piše: Ivica Šola
isola@glas-slavonije.hr

"Stanimirović - vukovarski branitelj

Objavljeno: 12.1.2011

Nakon onih odvratnih izjava Vojislava Stanimirovića o naravi rata i zločina u Vukovaru, napisao sam nekoliko komentara koji su odisali zgražanjem. Nakon toga, 16. studenoga prošle godine, Stanimirović mi je poslao mail. Sutradan sam nazvao sjedište njegove stranke u Vukovaru, javila se neka dama imenom Ivana i potvrdila da je Stanimirović autor pisma. U njemu mi Stanimirović piše: "Tvoj tekst od prije neki dan, kao i ranije i kasnije, prepun je neistina i laži, te raznih improviziranih tumačenja kojima baš ti i tebi slični pokušavate prikriti događaje u Vukovaru, ali i u Osijeku prije izbivanja ratnih sukoba. O stvarnim uzrocima rata krivcima za rat nisam govorio ... nego o događajima, koji su poznati široj, ali i svjetskoj javnosti, koji su se dešavali neposredno prije stvarnih ratnih događaja u Vukovaru. Ne misliš valjda da ljudi danas, među kojima se i sam nalazim, treba da šute o onom što im se dešavalo i koje su golgote preživjeli, a kako bi zadovoljili potrebe i stereotipove poremećenih tipova, koji vide samo jednu istinu, i kojima ponavljana laž postaje istina. Molim te kupi posljednju knjigu Drage Hedla pa je pročitaj, a ako nemaš novca, javi se da ti posudimo ... Dali se ponekad ujutro pogledaš u ogledalo i pitaš dali sam to zaista Ja. Upravo si ti i tebi slični tragedija ove pravne države ... Pravna država treba da se pozabavi upravo tobom, tvojim mentorima, koji lažima širite neistinu, obmanjujete javnost i baš vi raspirujete međunacionalnu mržnju. Istina je spora ali dostižna, i upravo javnost treba daje sazna. Za tebe i tebi slične nemam pozdrav."

Žrtve i zločinci
Kao što vidite, Stanimirović, osim što je nepismen, nastupa u maniri urokanog kafandžije pa mi se obraća sa "ti", kao da smo zajedno SAO Krajinu čuvali, i proziva kao poremećenu osobu i kriminalca s kojim se treba baviti pravna država. No, zašto baš danas objavljujem to Vojino (kada se već intimiziramo) pismo s napadom novog istinovanja o Vukovaru nakon famoznih izjava u Politici? Zato što se pokazuje da je Stanimirović bio "u pravu", da sve ide smjerom koji je moj Vojo započeo. Naime, nakon što je vukovarski branitelj i žrtva srpskih koncentracijskih logora Tihomir Purda uhićen zbog sumnje na ratni zločin, događa se nešto jako zanimljivo. Dok su Stanimirović i ekipa abolirani i uživaju sve blagodati države koju su išli rušiti, štoviše, na vlasti su, njihove žrtve Srbija traži zbog ratnih zločina. Premda nije jasno što tu Srbija ima tražiti kada, kao, nije sudjelovala u tom "građanskom ratu". K tomu, to je kao da Njemačka danas sumnjiči nekog Židova iz konclogora za ratni zločin.

Perverzni proces “pomirenja”
Dakle, dobro je moj Vojo najavio aktualne događaje još u onom intervjuu Politici, dobro je i mene savjetovao oko "istine" i autora koji je promiču. A ta istina, nakon hapšenja Purde, uskoro će izgledati ovako: Vukovarski branitelj Voja Stanimirović uspješno je obranio Vukovar od Tihomira Purde i drugih agresora, kao što su Vesna Bosanac, (Mladi) Jastreb itd. Dok su Siniši Glavaševiću odavno, kao agresoru, presudili, da poput nas poremećenih ne mora gledati sav taj perverzni proces "pomirenja", u kojem Vojo dobiva nagradu "Nikola Tesla", a oni koji su nas štitili od Voja odreda postaju ratni zločinci s popisa i prosudbi raznih Voja. I, Vojo, nemoj se ljutiti na mene, ja za tebe i tebi slične ipak imam pozdrav: Mir Božji, Hristos se rodi! I hvala ti na svemu što si učinio za Vukovar, kako u prošlosti tako i danas."


Post je objavljen 27.01.2011. u 17:53 sati.