Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/appleart

Marketing

Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Summer Institute - ljetna stipendija za SAD

Upravo sam dobila letak o Benjamin Franklin stipendiji za hrvatske srednjoškolce u dobi između 16 i 18 godina i zvuči predobro da to ne podijelim s vama!

Evo što sam dobila u emailu of američke ambasade:


Zadovoljstvo nam je objaviti natječaj za 2011 Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Summer Institute otvoren svim hrvatskim srednjoškolcima između 16-18 godina.



"Pred sam odlazak na aerodrom bio sam napet zbog sudjelovanja u Ben Franklinu. Nisam znao što očekivati, što ću uopće raditi mjesec dana preko "bare", što se od mene očekuje. Tim gore što nisam imao nikoga tko bi mi mogao dati savjet ili ispričati svoje iskustvo. Zato mi je drago što mogu s vama podijeliti svoj doživljaj Ben Franklin Summer Institutea. Čovjek bi rekao da put od mjesec dana baš i ne može učiniti preveliku promjenu u vašem životu, ali dogodi se. Taj put i sve što je poslije proizašlo iz njega mi je jedno od najljepših i važnijih životnih iskustava.

Motivacija koju dobijete nakon sudjelovanja, prijateljstva koja steknete i iskustvo koje vas izgradi su nešto što su glavne prednosti ovog programa. Motivacija zato što vidite toliko mladih, sposobnih i pametnih ljudi na jednom mjestu i primijetite da ste dio njih. To vas nosi da po povratku doma pokušate biti još bolji u svom životu, čime god se bavili. Prijateljstva koja stvorite ostaju dovijeka. Najbolji primjer je kad sam trebao dobiti iskustva studiranja medicine iz cijelog svijeta za časopis moga fakulteta. BFTF prijatelji su se odazvali u velikom broju i našli svoje prijatelje koji studiraju medicinu tako da sam u tren oka pokrio više zemalja nego nam je trebalo. Što se tiće iskustva - mjesec dana radionica i programa svakoga nauče nešto, bez obzira što ćete biti u životu. Općeživotna znanja i savjeti su od neprocijenjive koristi. Stoga, ne prijavite li se za ovaj program, ne propuštate samo mjesec dana boravka u nekoj stranoj zemlji. Propuštate šansu za nešto više u vašim životima."

Tako piše o svojem iskustvu Ivan, naš prvi stipendist, sada student medicine na Sveučilištu u Zagrebu. A mi se apsolutno slažemo - Ben Franklin je jedna od naših najdražih stipendija jer zaista mijenja živote. Hvala Ivane!

Za više informacija o Ben Franklin stipendiji, kliknite ovdje: http://zagreb.usembassy.gov/resources/franklin.html

Želite li pročitati iskustva drugih stipendista, pratite našu Facebook stranicu: http://www.facebook.com/zagreb.usembassy



Pa zašto onda ne iskoristiti priliku, zar ne? ;)

Post je objavljen 11.01.2011. u 15:43 sati.