Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/donajulia

Marketing

U potrazi za blagom


Znate, da se sutra upišem na "Vrtuljak ljubavi" ili nešto slično, pored moje slike sigurno ne bi stajalo "voli duge šetnje". Ne, ne volim šetnje, one bez cilja, ni duge ni kratke ni nikakve. Hodanje mora uvijek imati cilj ili svrhu, pa ako me se želite riješiti nemojte reći "Prošetaj dva kruga oko zgrade" nego možete reći "Ajde vidi jesam li iza zgrade" smijeh

Naravno, ovo se ne odnosi na pojam kad uzmem torbu i idem malo prošetati do nekog novog mjesta, vidjeti nešto drugo ili naći se s nekim. U stanju sam hodati satima što se toga tiče, i nije mi problem.

Ako ste i vi tip kao što sam i ja, onda će vas možda zanimati i potraga za blagom. Naime, u svijetu postoji jedno carstvo, i u njemu (nadam se) caruje drugarstvo, a to carstvo je rasprostranjeno na svim svjetskim destinacijama.

Ukratko, umrežite se u jedan od mnogih sajtova te vrste, a oni vas vode dalje.

Riječ je, naime, o skupini ljudi koja putuje po svijetu i traži malo blago što je netko drugi sakrio za njih. Dođete, recimo, ne znam, bubnut ću grad - u Pariz smijeh, imate svoje koordinate, i kroz šetnju, malo po malo, upoznajete grad i tražite svoje kutijice. To je avantura koja traje satima, besplatna je i daje puno zadovoljstva.

Blago se nalazi na svakakvim mjestima, koja su nevinom prolazniku nevidljiva i nedostupna, a gotovo ispred nosa. Zato je traženje blaga skoro pa noćni / večernji posao, jer ni na koji način nevinom prolazniku ne smijete odati da znate nešto što on ne zna.

Igra zahtijeva samo mnogo mašte, i za one koji traže blago (jer rješavaju zagonetke), i za one koji blago postavljaju (jer smišljaju zagonetke). Jednom kada blago nađete, zapišete svoje ime i datum kada ste bili (nek se zna), a možete i dati zadatak.
Npr, ostavite novčić i zadate zadatak da taj novčić mora stići u Singapur. Preko sajta gdje ste član pratite kuda je sve taj novčić prošao i što se u međuvremenu sve događalo s njim.

Sva blaga su smještena relativno blizu jedan pored drugoga, tako da se ne morate zaustaviti na jednom, niti ih morate pronaći stotinu. Idete po vašem ritmu.

Hint: nemojte kriti blago ispod sigurnosnih kamera ili negdje gdje je velika sigurnosna zaštita. smijeh

Mi smo išli u petak večer. Potrošili smo oko dva i pol sata naših nogu i proveli smo se odlično. Imali smo čast da je s nama bio prvak Hrvatske u traženju. Iako u Hrvatskoj to nije nešto razvijena disciplina (kažu da u Zagrebu ima oko 30 ljudi, u Istri nešto više, u Parizu oko 400 a u Beču oko 800), ali ako kažem da je prvak Hrvatske ujedno i šesti u Italiji - onda to već nešto znači.

Čovjek je proputovao pola svijeta, da ne kažem prepješačio. On je našao svoj cilj u šetnji i zbilja uživa u njoj. Zahvaljujući njemu, i mi smo našli 3-4 naša mala blaga (ok, ja nijedno, ali to nema veze), i stvarno je bilo zanimljivo. A šetnju.... pih, nisam ni osjetila.

Zato, ako imate istu nesklonost ka šetnji kao i ja i ako želite provesti zanimljive vikende, samo naprijed. Probajte staviti na tražilicu nešto kao geocaching ili treasure finding i izletjet će već nešto po vašem guštu.

Uživajte!






Post je objavljen 10.01.2011. u 18:27 sati.