Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/janjoblog

Marketing

Rasfriškani i osvježeni u Novo leto!

Čera sam si dala zadaću, slušat izvanrednu sjednicu naših Saborčani i glasovanje za prihvaćanje „novih“ ministri u staru vladu.
Naslušala sam se svega i svačega i lipih i grdih stvari, pohvale ministrim ki su smenjeni na dobrem delu, ali zbog friške krvi koja triba u Saboru( bog zna zač , nisu valja vampiri ) sve kaj se divanilo bilo je luk i voda, niš i niš dok ni došal naš dragi drug Andrija Hebrang.
E to je govor, tako se divani narodu nakon siromašneg Božića, tako se lipo divane pozitivne stvari kaj ih narod triba znat o pohvalam Hrvackoj ekonomiji, disciplini u trošenju novac iz državneg proračuna. Osim tega, sve dijagnoze kaj su izrečene za pojedince i grupe je svojim stručnim obrazloženjem izbrisal, osim jedne, a to je opijenost sa vasti i uzdizanjem osveženja ko nam je donesla nakon dugo razmišljanja naša vladarica Jaca. Rasfriškala je sve, morda i do 100% minusi ako se ovako nastavi. Pa ki nebi viroval gospodinu i drugu Hebrangu, ki?
Oporba me je stukla do temelja, kako oni moru divanit takove stvari, kako moru spominjat tramvaj za Rementinaac bez povratne karte…sram ih bilo. Ne mislu valjda da bi ki od ova vridna četri konja, ( neka oprosti ona gopođa ) Bože mi prosti, ministra debela mogla slučajno pojt u Remetinec i to bez povratka ? Ki je još u Remetincu, ma niki, a glava oveg svega dobra kaj je naređeno za Hrvackeg seljaka, Hrvackeg radnika, Hrvacku slobodu, demokraciju i moguć ulet u EU, u koštacu sa nezaposlenim, sa bolesnim, sa siromašnim, ma kaj god, ova će vlada, ova rekonstrukcija donit boljitak, neviđn uzlet Hrvacke ekonomije, i svega kaj postoji i mi ćemo bit bolji od Svicerlanda, ovo je vlada osvježenja? A i kaj nam drugo triba van osveženje, ovaj misec zbog tega da se osvježimo imamo ganz friških 30 000 nezaposlenih, novih ki će se grijat na burzi rada. Iskrene čestitke!
Naša Jaca ima plan, ona je sve smislila, naročito način kako će svog imenovatelja ki ima jedini pravo imenovat vladaricu Hrvacke vlade, pušćila na odmor u Austriju. Tamo je taj poglavar naredil nekokove sitne prestupe sa nekakovum Bankum, ka je pušćila da metne novce na ime svojeg tasta od 1 sitnih milion euri, i na sebe ništo sitno, a kaj je zato kriva ova vlada i HDZ-ej? Pitam ja vas?... pa sad Ti Austrijanici neće da nam dadu našega Ivu da reće sve kaj ima Hrvackem narodu, kako je kaj i s kim delal. Kaj je još najgorje od svega, nestale su sve njegove ure i on više nemore bit gospodar satovi a kamo li vrimena?
Andrija Herang digal me je u nebesa, tako sam postala ponosna kaj sam Hrvatica i kaj živim u ovoj divnoj i bogatoj državi kadi ima svega blagostanja i ku cili svit fali i EU nemore dočekat da mi zajdemo u nju i da joj pokažemo kako se dela. Najbolje zdravstvo u EU, imamo naravno mi, najbolje školstvo, najveće pemzije a i plaće, a tek šeficu vlade, to nima niki, samo mi?
E, reć ću vam, od straha od ovega svega kaj sam čitala o našoj vlasti i vladajućoj stranki, o ministrim i tim hapšenjim od kojih se ne živi, u strahu od gledanja istine u oči samo sam naredila za Božić poviticu, nekakovu mršavu od orehi. Mije je ispekal jedneg odojka a sarmu nisam ni delala, ali bilo je dost i bilo je i lipo.
Svi su bili doma, svi su bili pri meni i Mijeti, u našo kući.
Vam nisam čestitala Božić , ali niste ni vi meni…
Evo, sad kad je moj drug i gospodin, Andrija Hebrng, konačno rekal svitlu istinu o mojoj državi, ka ide u velik i siguran prosperitet, i na pragu ulaska u EU. Kad taj prag prejdemo i prestanemo čučat pred njim, EU će sve novce dat nami, jer se vidi kako mi znamo divno raspolagat sa novcim i korisno ih utrošit za dobrobit, Hrvackeg čovika.
Fala Ti gospodine i druže Andrija Hebrag, sad ću lakše dočekat Novu 2011 godinu, ispeč ću jednu jaču makovnjaču a već sam i zvala svojeg drageg Šamana Luku, da mi dostavi teglicu pekmeza od bunike, ku ću umešat u tu makovnjaču, tako da mi slučajno te divne riči o blagostanju i napretku nebi nikad izašle iz glave.
Od teg sam divana, našega Andre još uvik u laganem ošamutu i nimam nikakove želje izajt iz njega !
Tako se dela, istina je fala milem Bogu, izašla na videlo, i rekal ju je jedini i jedinstveni čovik kaj uvik govori istinu i samo istinu i ja ću u nju, virovat, kad se najim te fine makovnjače sa pekmezum od bunike, sretna i vesela dočekat Novu godinu.
Ako ne virujete u taj recept, probajte…

Sretna Nova godina !
Ajte bok!
JANJO, 30.prosinac 2010.

Post je objavljen 30.12.2010. u 13:44 sati.