Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATROGASCE NA BOLOVANJU NADZIRU PRIVATNI ISTRAŽITELJI

WASHINGTON

Nakon što su se američke kompanije suočile sa porastom broja radnika koji sve češće uzimaju bolovanje, veliki broj njih se odlučio na zanimljiv korak, a to je unajmljivanje privatnih istražitelja čije je zadatak da provjere koriste li radnici doista bolovanje iz razloga koji su naveli poslodavcima.

Prema iskustvu Ricka Raymonda, jednog od privatnih istražitelja koji se bavi i ovakvim slučajevima, u oko 85 posto slučajeva koje je on istraživao pokazalo se da su radnici uzimali bolovanje iz nekih drugih razloga, koje nemaju veze sa njihovim zdravstvenim stanjem. Tako da ga je taj posao često vodio u kuglane, nogometne utakmice, ali i na vjenčanja i pogrebe, piše Bloomberg Businessweek.

Ovog ljeta je tako jedna učiteljica iz gradića Middletown uhićena i optužena zbog laganja da ima zloćudni tumor kako bi dobila bolovanje. Jedan od primjera je i slučaj četiri vatrogasca iz američkog grada Haverhill koji su suspendirani nakon što su privatni istražitelji, kojeg je angažirao direktor vatrogasnog društva, otkrio da su oni su bolovanje iskoristili kako bi otišli na hokajašku utakmicu svog tima.



Post je objavljen 09.12.2010. u 12:00 sati.