Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/japan-demystified

Marketing

Zbog cega se na japanskim mobilnim telefonima ne moze iskljuciti zvuk kamere?

Japanska je mobilna tehnologija bez sumnje najrazvijenija u svijetu. Koriste napredniji tehnoloski sustav nego bilo koja druga drzava, ali kao minus ide to da su japanski mobiteli nekompatibilni sa bilo kojom drugom svjetskom mrezom.



Sa japanskim mobilnim telefonima se bez problema salju e-mailovi, surfa po netu, ulazi na zeljeznicke postaje... Ako ste zedni, iz nekog od automata sa napicima, kupite kavu, caj ili sto li vam vec odgovara. U nekim je restoranima moguce platiti racun, ili speceraj u ducanu. Trebate nove traperice lokalnog branda "UNIQLO"? I to mozete platiti prislanjanjem mobitela na na odredjeni citac. Ili otvoriti ulazna vrata. Igranje sofisticiranih kompjutorskih igara ili gledanje TV programa se podrazumjeva. Naravno, ukoliko je nuzda, mozete cak obaviti i telefonski poziv.

Ipak, uz sve ove pogodnosti, na japanskim je mobitelima ukinuta opcija bezcujnog fotografiranja. Jednostavno je nemoguce napraviti bilo kakvu fotografiju bez onog izdajnickog zvuka koji oponasa shutter - click!

Ova fotografija nudi dosta dobar odgovor:



Naime, u guzvama, u japanskim vlakovima postoje i oni koji imaju drugacije nakane od prelazenja od tocke A do tocke B u najkracem roku. Nekada je za guzvi gotovo nemoguce vidjeti sto se sve dogadja u neposrenom okruzenju, ali onaj glasni, izdajnicki Click!, je vrlo cujan, i dobra preventiva za necasne rabote.

Post je objavljen 08.12.2010. u 08:29 sati.