Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zlicaodopaka

Marketing

Sv. Nikola uz pogolemi uvod :-))

Htjela sam tipkati isključivo o sv. Nikoli, čizmicama i inom, ali vlastiti kretenizam me nagnao da ga prvo podijelim s Vama. Svi koji već znate koji sam kreten, preskočite uvodni dio, pročitajte samo nastavak :-)).

Ne mogu vjerovati koji sam kreten, stvarno ne mogu! Imam dojam da sam raširila granice vlastite plavušnosti do pucanja :-)). Uopće ne znam da l' da se smijem il' plačem il' samo čupam kose.

Sv. Nikola me iznenadio jučer, šibom, koja je pod obavezno, uvijek nisam dobra :-)). Uz šibu došao je i router :-)). Moj najdraži Ikariamovac čita me i zaključio je da mi treba novi router :-)). Novi router, hepi sam :-)).

Danas, nakon ranog buđenja poslije 12, zaključih da je pravi tren za isprobati. Skinem sve kaj treba s neta, ispukam stari, ružni i dosadni, popikam novi i idemo. I neće. Neće i neće. Ikariamovac me smsa, kaže da ga vratim te u trgovini zamijenim za nekaj drugo ako ne radi. Ne odustajem.

Odustajem. Vraćam natrag Tekomino čudo i ... ona zelena lampica blinka. Lampica koja mora NE blinkati. Ok, idemo po dobroj staroj ustaljenoj praksi. Gasi, pali, provjeri kabele na razdjelniku, provjeri fon, ištekaj iz struje i pusti na 15 min. Odi ribati kadu da ne grizeš sebe i sve oko sebe :-)).

A-a. Zovem Te-kom, pinga me i stvarno nekaj nije na centrali u redu. Moram prijaviti kvar. Zatim dolazi mojih 5 min preklinjanja je l' može ikako bez prijave kvara. Tko zna, možda su me, dok sam pokušavala uključiti novi router, odspojili na centrali pa me trebaju spojiti. Moram prijaviti kvar. Teška srca, dubokih uzdaha, vraćam se ribanju kade :-)).

Zovem Ikariamovca, on se nada da njega ne krivim. Naravno da neću, kriv je T-com. Kako da ne :-)). Kriva je kretenica. U međuvremenu, kako postoji šansa da mi netko iz T-koma dođe doma, zaključih da je krajnje vrijeme da pospremim one kilometre žica koje mi vise, leže, tamo oko utičnica. Iščupam sve, uključujući i fon. Ili ne baš sve :-)).

Napajanje adsla, punjač moba, Najljepšeg, izvlačim žičetine, namatam, spremam. Našlo se tu svega, do miša, preko nekog prestarog punjača za mob i par kilometra fonskih žica te pokoji mrežni kabel.

Sad dolazi ono bitno. Pratite li me? Daklem, iščupala sam fon iz zidne utičnice, sve žice iz razdjelnika, mrežni iz adsla i iz Najljepšeg. Sve natrag upiknula, otišla oribati ruke do laktova :-)).

Zvoni fon, zove T-com. Na centrali je sve u redu. Počne mi priču o žicama, idemo redom. Uzmem razdjelnik u ručicu, pričam di kaj je. Gdje žica iz razdjelnika je uštekana u adsl. U Line. Treba biti u Modem. Objašnjavam da imam samo LINE i LAN. Lan je za mrežni, ionako je mrežni veći pa ne ide u LINE. Nemam treću rupu :-)). I dok to pričam, kažem da ću za svaki slučaj pokušati zamijeniti žice, mada znam da ne idu, ali nek' lik bude sretan. Naravno da ne idu. Ali ...

Vratim j***nu fonsku žicu u adeeselčić i lampica prestane blinkati. Ona, problematična. Padne mi mrak na oči. Zamolim gospodina da malo pričeka da se spojim na net. Spojim se. Najljubaznije se ispričam zbog vlastite gluposti, odgovara mi da oni postoje zbog takvh :-)). Da.

Duboki uzdah. Očito kad sam vraćala adsl, nisam dobro gurnula –čekičem po glavi-. Pitam jesam li istu kretenariju napravila i ruterčiću pa ga zato nisam uspjela konfigurirati. Ali, to će malo pričekati.

Obesit ću se o sve one žice koje spakirah. Isplet ću pletenicu od njih i zavrnuti si vratom. Ne mogu vjerovati koji sam kreten. Sve žice sam ispukala, osim te jedne jedine bitne. Pa za to stvarno treba biti specijalni slučaj.

Kaj je najgore, da nisam pukim slučajem, tj. objašnjavajući broj i veličinu rupa, to spukala, kaj bi bilo? Lik bi mi došao doma. Onda bih definitivno napravila harakiri :-)).

Nastavak o sv. Nikoli. Dok sam bila mala sv. Nikola mi je bio najdraži, dobivah najbolje poklone :-)). Božić je bio radni, školski, mada mi je anđeo donosio poklone. Ali, nakon njega je bio Djed Mraz, jedan u jednoj roditeljskoj firmi, drugi u drugoj pa neki u školi, zatim izvanškolske aktivnosti. Previše njih, previše poklona da bi ijedan bio čemu :-)). Anđeo je bio najvelikodušniji :-)).

No, sv. Nikola je bio jedan i jedini. Uvijek mi je donio šibu, šmrc. Bez obzira što sam se jedne godine jako trudila biti dobra. Kad sam usprkos tome, dobila šibu, odustala sam od biti dobra. Jako pedagoški, zar ne :-)).

Ove godine me obradovao šibom :-)). I ne samo šibom :-)). Očistila sam čizme prije, u tome je štos. Još malo pa ću skupiti dovoljno energije i opet navaliti na poklon :-)).

Sv. Nikola :-)) ...
Šiba :-)) ...
Nikad nisam dobra :-)) ...


Post je objavljen 05.12.2010. u 18:25 sati.