Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATROGASCI I CIVILNA ZAŠTITA OPĆINE BIHAĆ U PRIPRAVNOSTI

BIHAĆ

Uslijed sniježnih i kišnih padavina na području bihaćke općine, vodostaj rijeke Une se od jučer, 30.11. 2010. godine mijenjao.Prema mjerenjima od 8 sati ujutro, vodostaj rijeke Une iznosio je: u Bihaću 115 cm, u 12 sati 100cm, te zadržao tu tendenciju do danas do 12 sati, gdje je bio 105 cm, s tendencijom rasta.U Kulen Vakufu bio je 296 cm, dok je u ovom trenutku 286 cm, s tendencijom rasta i u Bihaću i Vakufu.

- Dvije ekipe u 12.30, danas (1.12.) poslane su u Kulen Vakuf. Stanje u Pokoju je stabilno. Ni na jednom području niti jedan objekat nije poplavljen, ali se Una izlila na poljima u Kulen Vakufu (Gečet), Golubićko polje, te Bakšaiško polje.Služba Civilne zaštite Općine Bihać je pripravna i spremna za aktivnosti- kazao je je Fuad Dedić, pomoćnik načelnika Službe civilne zaštite Općine Bihać.

Vatrogasna služba spremna je za eventualno ispumpavanje vode. Osim toga, što se situacija prati mjerenjima, Služba Civilne zaštite Općine Bihać ima stalne kontakte s povjerenicima mjesnih zajednica, istakao je Fuad Dedić.
cazin.net



Post je objavljen 01.12.2010. u 16:19 sati.