Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Hrvatski diplomat u posjeti novom guverneru Badakšana

Tijekom muslimanskog blagdana Kurban Bajrama zamjenik voditelja civilnih poslova Pokrajinskog tima za obnovu u Feyzabadu Ivan Velimir Starčević posjetio je u četvrtak, 18. studenoga 2010. godine, novog guvernera pokrajine Badakšan dr. Shaha Walija Adibu, javlja Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.



Tijekom razgovora guverner je upoznat s dosadašnjim aktivnostima hrvatskih civilnih predstavnika u okviru Pokrajinskog tima za obnovu u Feyzabadu, koji u njemu djeluju već gotovo šest godina. Osobito je upoznat sa sustavnom razvojnom i humanitarnom pomoći koju Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske pruža Afganistanu, kao i s razvojnim projektima koji se implementiraju u pokrajini Badakšan u posljednjih godinu dana.

Sveukupni dosadašnji angažman Republike Hrvatske u ovoj pokrajini guverner Wali Adiba ocijenio je izuzetno pozitivno te je izraženo obostrano uvjerenje da će se suradnja nastaviti i u budućnosti. Ujedno su razmijenjena mišljenja o budućim razvojnim prioritetima Badakšana.

Post je objavljen 23.11.2010. u 09:57 sati.