Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

X-duatlon zimska liga - 2. kolo


X-duatlon zimska liga - 2. kolo


... u organizaciji TK Zagreb i AK Sljeme.
Start u 11 sati za ranoranioce, a za samo 10 HRK. Spominjem cijenu zbog paralele s cijenama u "Monarhiji".
Temperatura: 0°C.
Trčanje od 3.650 m, većim dijelom po asfaltnoj stazi, a onda malo po brežuljku kod osjetilnog parka. To malo je nekima bilo orijentacijski prezahtjevno, pa je bilo gubljenja u šumarcima. U jednom trenutku se i moja skupina morala malo vraćati, jer smo natrčali na skupinu koja se puno više izgubila. Tko bi rekao da jarunsko brdašce može biti orijantacijski izazovno? Nakon malo lutanja i trčanja po lokvama, a sve za potrebe producentske kuće Janko mountain pictures, slijedi još malo asfalta. Bilo je dosta trkača ispred mene, ali mi prosjek po kilometru nije bio loš (04:34). Dolaskom u područje tranzicije stavljam na glavu kacigu i krećem na Corri po stazi uz jezero. Prvo pratim jednog vozača, s namjerom da se držim u zavjetrini, ali ubrzo uviđam da je to prljav posao na ovoj utrci. Svaki prolazak kroz lokvu ili blato ostavlja tragove na mom licu, pa pratim s malo veće distance, osim na asfaltiranim dijelovima. Prestiže nas Gordan Z., pa ga odlučujem pratiti, čisto da držim tempo, pa makar po cijenu da me to potroši. Koliko izdržim - izdržim! Vožnja MTB po blatnoj podlozi je izazovna. Pogotovo kad se podloga mjenja. Dolazi do osjetnih ubrzanja, a pogotovo do osjetnih usporenja. Na potezu između KK Končar i softball igrališta su bila dva takva mjesta. Prednji kotač je uletio u blato i sve se u trenutku promjenilo. Naglo usporenje, uz vrludanje kotača lijevo-desno. Mogao sam i pasti, ali izvukao sam se. Kasnije sam bio oprezniji, a pogotovo na povratku. Silazimo na cestu i odlazimo na otok. Tu smo pojačali tempo, a ja sam se pokušao približiti. Na žalost, na mjestu gdje smo trebali skrenuti na zemljanu stazu, mi smo produžili po asfaltu, ali su nas naši pratitelji upozorili na to, te smo ih morali stizati i pretjecati. U svakom slučaju, hvala na upozorenju. Povećanjem brzine je došlo do pada inteligencije i nismo u tom natjecateljskom žaru pazili na stazu. U drugom krugu po otoku nismo napravili tu grešku. Na južnoj obali smo jurcali po lokvama i po blatu. Naglo skretanje može završiti atraktivnim padom. Kotač može proklizati, baš kao i tenisica. Radujem se danu, kad ću pročitati kako se savladavaju takve staze i kad to počnem u živo isprobavati. Igre u blatu su baš zabavne. I ne samo djeci. sretan U povratku s otoka pazim na blatne lokve koje mjenjaju otpor i brzinu, a na popločenom dijelu učim od Gordana kako se odmarati na guvernalu, iako nemam aerobarove.
Dolaskom u tranziciju skidam kacigu i nastavljam trčati. Na biciklu su mi se tenisice namočile, a prsti na nogama smrznuli. Gordan ima problema s vezicama (žniranci), te zaostaje, a ja nastavljam trčati. Ukručenost u nogama se lagano otpušta, a i stopala su se zagrijala do okreta na stazi.
U cilj utrčavam (po meni) odličan 6. od 18 natjecatelja (2 žene). Staza zanimljiva, pogotovo prvi trkački dio izvan asfalta i kompletan biciklistički dio. Trebalo bi smanjiti trčanje po asfaltu, a biciklističkom dijelu dodati brežuljak, no, da se ovo ne shvati kao kritika, skratit ću - uživao sam.
After-party smo slavili s toplom juhom i finim čajem. Kuharica je bila Višnja Š.. party thumbup


Rezultati:
Rezultati

Galerije:
Danijel Krajnović

Video (youtube):
zimski-x-duatlon

Blogovi:
AK Sljeme - Žana

Raspis:
Raspis




Post je objavljen 04.12.2010. u 23:55 sati.