Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ngputovanja

Marketing

Moje putovanje u London

Velika Britanija-London

Prije početka ove školske godine otputovala sam u London. Bilo je predivno i shvatila sam kako je London doista lijep velegrad. Posjetila sam Tower Bridge, London Eye, Big Ben, Westminster Abbey, Buckingham Palace, Trafalgar Square, Marble Arch, Madame Tussauds, British Museum…Pa pogledajte moje fotografije koje prikazuju navedene znamenitosti.

TOWER BRIDGE

Image and video hosting by TinyPic

Tower Bridge je u prošlosti bio i zatvor te je postao simbol Londona. Njegove ukrašene kule i spojeni nogostupi podupiru mehanizam za podizanje mosta kada ispod njega prolaze veliki brodovi. Do vrha vodi oko 300 stepenica, a kada se popnete do vrha pružat će vam predivan pogled na rijeku Temzu.

LONDON EYE

Image and video hosting by TinyPic

Eye je visok 135 m i podignut je 2000.godine kao dio londonskih proslava novog tisućljeća. Odmah je postao jedna od najprepoznatljivijih znamenitosti grada Londona. Neprestano se okreće i pomiče dovoljno polako kako bi se ljudi mogli ukrcati u kabine i uživati u cjelovitom pogledu na grad. Ako je vedar dan, Eye može priuštiti jedinstven pogled 40 km daleko u svim smjerovima, obuhvaćajući okolni krajolik i brežuljke.

WESRMINSTECrkva

''Westminster Abbey''je tradicionalno mjesto krunidbe i pokopa vladara Ujedinjenog kraljevstva.U njoj se vjenčala princeza Diana i mnogi drugi…Nalazi se u londonskom središtu Wesminister. Sadrži jednu od najimpresivnijih grobnica i spomenika na svijetu.

BUCKINGHAM PALACE

Image and video hosting by TinyPic

Palača je londonska rezidencija kraljice i njezina supruga,vojvode od Edinburgha, stan princa Edwarda, dom princeze Anne i vojvode od Yorka. Kada je kraljica u palači. Kraljevska zastava se viori. Sagrađena je 1703.godine, a kralj George III. ju je 1762. pretvorio u osobnu
rezidenciju. Oko 50 članova domaćeg osoblja ima svoje sobe u palači.


BIG BEN

Image and video hosting by TinyPic

Big Ben je najveći sat u Velikoj Britaniji. Uzdiže se na 106- metarskom tornju teškom 14 tona i otkucava svakih sat vremena. Pušten je u rad u svibnju 1859.godine. Njegova skladna zvonjava simbol je Britanije.

Image and video hosting by TinyPic

Rajna Vukmirović


Post je objavljen 17.11.2010. u 16:27 sati.