Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

The Walking Dead S01E02 - Guts



Ocjena epizode: 4,5 / 5 thumbup

Priča se nastavlja gdje vidimo Ricka zarobljenog u tenku i hordu zombija izvan njega. Nailazi na nekolicinu preživjelih i s njima pokušava pronaći način kako pobjeći iz zgrade i proći pokraj stotinu zombija na ulicama.



Druga epizoda nastavlja se na prvu, što znači da je glumačka postava ostala ista i dobili smo par novih likova. Više akcije ima drugi dio, puno više. Pilot epizoda je vremenski trajala sat vremena, druga epizoda skoro upola manje, ali je stalo duplo više akcije i napetosti i kretanja...sa već drugom epizodom kreće se u neizvjesnost, odlično.
Mišljenje o epizodi Guts? Odlična, atmosferična i prepuna akcije. Redatelj Michelle Maxwell MacLaren je zaslužan za postavu svega u ovome djelu, a Frank Darabont i dalje pomno prati iza kamere što se događa.
Akcije sa zombijima su tekle odlično, zombiji me sve više fasciniraju, kao i njihove maske. Glumci su također pomno izabrani i makar anonimni, odlično su odradili svoj dio posla.
Ideja je sama po sebi rađena na potpuno inovativnom nivou, način spašavanja od zombija i planovi za bijeg su jako dobri, čak i genijalni. Dramatizacija likova je opet prisutna, pa tako gledatelj dok gleda si može stvoriti osjećaj paranoje i strepnje, isto tako i iritaciju od strane nekih likova koji su predodređeni da stvaraju pomutnju u složnost preživjele ekipe.
Kraj epizode opet nas ostavlja u neizvjesnosti i sve će se sigurno vidjeti u 3. epizodi, koja se prikazuje 11.11. na Fox Crimeu. The Walking Dead ide i dalje uzlaznom putanjom.

Post je objavljen 09.11.2010. u 01:31 sati.