Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkistra1961

Marketing

Kobno prvo poluvrijeme

Photobucket

6.11. , 14.kolo 1.HNL , Koprivnica - Gradski stadion , gledatelja: 1000
NK SLAVEN BELUPO - NK ISTRA 1961 2:1
Nynkeu 12' , Kokalović 29' ; Linić 54'


Unatoč boljoj igri u nastavku nogometaši Istre 1961 nisu uspjeli nadoknaditi zaostatak iz prvog poluvremena susreta u Koprivnici. Domaći Slaven Belupo teško je, ali zasluženo, obranio svoju mrežu te prekinuo niz od 4 utakmice bez pobjede.
Igrači Slavena puno su bolje otvorili susret, željni pobjede pred svojim navijačima. Prvu veću priliku propustio je Mujanović, ali je zato nakon sve učestalijih napada pritisak domaćina ipak urodio plodom. Igrala se 12.minuta kada je Poljak sjajno uposlio Poredskog, a njegov udarac na petercu pogađa Nynkeua i odbija se u gostujuću mrežu. Rani pritisak i vodstvo plavih zaledili su Puljane, pa je tako čitavo prvo poluvrijeme prošlo u dominaciji Slavena. To su igrači Mile Petkovića nagradili još jednim pogotkom, na isteku prvih pola sata igre, a strijelac je nakon ubačaja iz kuta bio Elvis Kokalović. Svoju nadmoć farmaceuti su mogli iskazati i trećim golom, ali Vojnović je neometan sa 10-ak metara pucao pokraj vrata.
U nastavku smo gledali drugačiju sliku, Istra se probudila i zaigrala odlučnije, samim time opasnije po gol Slavena. Jedna od opsada domaćeg šesneasterca rezultirala je smanjenjem zaostatka. Igrala se 56.minuta, a neopreznost plave obrane na drugoj je vratnici spremno dočekao i iskoristio Siniša Linić. Ubrzo zatim Poredski je mogao na drugoj strani utišati slavlje Puljana, no vratnica je zaustavila njegov pokušaj. Linićev zgoditak je zeleno-žute vratio u utakmicu, pa se do kraja susreta igralo poprilično otvoreno. Vulićevi igrači krenuli su u totalnu ofanzivu, što je stvorilo prostor za kontre domaćina. U izmjenjivanju prigoda vrijedi napomenuti Alimijev prodor s jedne, te Purićev udarac s druge strane, no oba puta bez promjene rezultata. Kako se bližio kraj Slaven se sve više povlačio u želji da obrani svoje vodstvo, a Istra je sve više pritiskala. Rezultat toga bila je sjajna prilika nakon kornera u 88.minuti, ali Stranatićev udarac sa svega nekoliko metara Gregurina je očistio sa gol linije i tako spriječio goste da dođu do boda.
S obzirom na prikazano ne bi bilo nezasluženo da su Puljani izjednačili, jer igrom u nastavku utakmice svakako su opravdali očekivanja navijača. Ipak, ubuduće će se trebati tako postaviti od samog početka, pošto je jasno da jedno poluvrijeme nije dovoljno za pobjedu. Možda će u nekim utakmicama to upaliti, ali Slaven je danas uspio obraniti stečenu prednost i time prigrabiti važna tri boda. Istra pak ostaje na i suviše skromnom učinku od 6 bodova, sa sve manjim šansama za opstanak u 1.HNL.


Post je objavljen 06.11.2010. u 23:33 sati.