Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Za Hrvatsku kao Tigar - i 20 godina poslije



OBAVIJEST

U povodu 20 obljetnice utemeljenja 1.GARDIJSKE BRIGADE <>,
s tugom i ponosom prisjećamo se i odajemo počast svim našim poginulim i umrlim pripadnicima 1.gbr.<>, i svim poginulim hrvatskim braniteljima.

Obilježavanje 20 obljetnice utemeljenja 1.gbr.<> održat će se
prema slijedećem :

4.11.2010. (četvrtak)

Zagrebačka katedrala
18:00 sati - Sveta misa

"Zagreb, (IKA) - Prigodom proslave 20. obljetnice osnutka 1. gardijske brigade Zbora narodne garde Republike Hrvatske, vojni biskup u RH Juraj Jezerinac predvodit će misno slavlje u četvrtak 4. studenoga u 18 sati u zagrebačkoj katedrali."

5.11.2010. (petak)

Vojarna Rakitje - Zagreb

10:00 sati - polaganje vijenaca kod spomen ploče

5.11.2010. (petak)

Administrativno sjedište MO-e (Vojarna Croatia - Zagreb)

13:00 sati - polaganje vijenaca kod spomenika poginulim pripadnicima
1. gardijske brigade "Tigrovi"

14:00 sati - TT zbor

14:30 sati - vojnički ručak i prigodni program
(uz Miroslava Škoru i Đuku Čaića)


ZA HRVATSKU KAO TIGAR!

Pozivamo obitelji poginulih, nestalih i umrlih, suborce, članove
udruge i sve prijatelje naše postrojbe da nam se pridruže.

UDRUGA RATNIH VETERANA 1.GARDIJSKE BRIGADE <>

I nakon toga - vijest br. 2...

Gospodine Tadiću, niste dobrodošli u Hrvatsku! - Ivica Arbanas

Predsjednik Udruge HVIDR-a Zadar Ivica Arbanas uputio je javnosti otvoreno pismo u povodu dolaska srbijanskog predsjednika Borisa Tadića u Vukovar.

"Gospodo iz visoke politike, koji ovu našu Državu spusti ste toliko nisko da niže ne može, vi koji sebe nazivate gospodom, a svakodnevno vašim odlukama, vašim ponašanjem, bilo u Saboru, Vladi ili izvan njega, pokazujete da ste daleko, daleko od manira gospode!

Zar vam nije dovoljno što nam je zemlja pokradena, narod preživljava od danas do sutra, naša praunučad već grca u dugovima koje ste im nametnuli, naši vitezovi trunu u domaćim i stranim kazamatima, krvnici naši likuju uživajući u povlasticama abolicije, i sve vam to nije dovoljno, pa nas već danima "bombardirate" viješću o dolasku srbijanskog predsjednika Borisa Tadića Ovčari, kako on sam kaže - neslužbenom posjetu.

Gospodine Predsjedniče i gospođo Premijerko! Otkud Vam pravo da se naprosto natječete tko će od službene Državne vlasti službeno dočekati Tadićev neslužbeni posjet našim svetinjama gdje će on eto izraziti žaljenje, ali ne i ispriku? Otkud Vam pravo da pozivate u posjet Hrvatskoj osobu čiji je službeni stav da je "Oluja" zločinački pothvat?

Je li Vama jasno da se Boris Tadić neće odreći Slobodana Miloševića i da se nikad neće u ime Srbije ispričati Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini zbog agresije Srbije i JNA te stravičnih zločina koje je službena srbijanska politika počinila na ovim prostorima?

Tadić treba priznati službeno, a ne neformalno da je država koju zastupa "podržavala" (da se izrazimo politički korektno) agresiju Srbije i Crne Gore na Hrvatsku, te agresiju JNA na Vukovar i Hrvatsku.

Na kraju, kao što bi bivši predsjednik Mesić uspoređujući Blaiburg i Jasenovac rekao, i mi ćemo reći: Nisu oni što su pobijeni na Ovčari krivi za Paulin Dvor, a vjerojatno medu žrtvama u Paulinom Dvoru ima onih koji su krivi za Vukovar!

Do nekih sljedećih izbora na kojima će narod znati nagraditi vas za vaše zasluge, uživajte gospodo u druženju sa Tadićem! Od toga će valjda Hrvatska biti puno manje gladna i ponižena!

Naša poruka Tadiću je sljedeća: Gospodine Tadiću, dokle god ne stigne Vaša službena i iskrena isprika, Vi niste dobrodošli u Hrvatsku!", stoji u priopćenju što ga potpisuje Arbanas.

A potpisujem i ja! I mnoštvo hrvatskih rodoljuba! Vidimo se danas u katedrali!



Nakon Noći otvorenih crkvi, Svi Sveti na Medvedgradu i sv. misa za pokojnog predsjednika Tuđmana i sve poginule i ubijene hrvatske branitelje





A evo što mi mislimo o pokušajima obnavljanja ex-Jugoslavije:


U Zagrebu zapaljena jugoslavenska zastava

"'To je poruka i Borisu Tadiću, Ivi Josipoviću, Miloradu Pupovcu i svim izdajnicima na čelu sa Stjepanom Mesićem da Jugoslavije više nikada neće biti', poručili su prosvjednici."

Post je objavljen 04.11.2010. u 12:52 sati.