Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Tiiha Noć, sveeta Noć - otvorenih crkvi!



I bi - Dobro!

"Iz DNEVNIKA: Molitvena noć uoči Svih svetih


Molitvena noć bila je inicijativa mladih vjernika (Foto: Dnevnik.hr) Kako bi dodatno naglasili važnost ovog blagdana i Dana mrtvih, prvi put crkve diljem Hrvatske imaju molitvenu noć. Mnogi su se vjernici odazvali pozivu na zajedničku molitvu i duhovno bdijenje.

'To je prvi put u povijesti da imamo takvo molitveno bdijenje u klanjanju i priliku za svetu ispovijed', rekao je rektor zagrebačke prvostolnice Josip Kuhtić. 'Ovo je nešto doista lijepo i bitno, jer to je blagdan Svih Svetih. Znači, njega i treba dočekati i proslaviti kako i dolikuje u jednoj molitvi, sabranosti, pobožnosti', rekla je Drina Ćavar iz Udruge Kristov stol.

>> Najviša državna izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće na Mirogoju

Bdijenje traje do ponoći. Uz molitvu, vjernici će imati priliku pogledati film o svecima te uživati u koncertu Crkvenog zbora mladih. Molitveno bdijenje je inicijativa mladih vjernika, koji žele naglasiti važnost sutrašnjeg Blagdana. 'Da pokušamo više u molitvi i u jednom predanju slaviti i častiti naše drage koji su kod Boga u vječnosti. A najbolja priprema za blagdan Svih Svetih jest molitva i dolazak u Crkvu', dodao je Kuhtić.

Nakon Festivala moderne duhovne glazbe i Žive krunice oko Zagreba, Molitveno bdijenje je posljednji dio manifestacije 'Stepinčeva krunica', posvećene pedesetoj godišnjici smrti kardinala Stepinca."

Prvi put u povijesti : ) - dobra stara katolička tradicija

Post je objavljen 01.11.2010. u 00:05 sati.