Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/donajulia

Marketing

London u par dana, vol.2

Nije da sam jučer nešto zaboravila, nego imam još toga za reći.
Ok, ponešto sam i zaboravila, al za to ćemo okriviti vremensku razliku wink

Dakle, prvo: kad idete u London ponesite adapter za utičnice sa sobom. Tu i tamo se na javnim mjestima može naći i utičnica na koju smo mi navikli, ali opet.. nemojte računati na to.

Drugo: mi smo jako teško pronašli poštu (jer smo zaboravili staviti razglednice u one prekrasne crvene sandučiće), tako da i to imate na umu.
Sve ljekarije za koje vam ne treba liječnički recept možete kupiti u običnoj trgovini mješovite robe! Boots je jedna od takvih trgovina.

Treće: London, osim onih standardnih i svima poznatih, ima još nekih svojih simbola. Jedan od njih je i ovaj:



Znači, svaka špina je u svom kutu. Malo neobično za upotrebu, ali u stvari.... tres chic!

I posljednje (ako nisam još nešto zaboravila) je jedan savjet: ako imate puno vremena između check-out iz hotela i odlaska iz grada, dogovorite se sa recepcionarom da ostavite svoje stvari u hotelu, a to vrijeme iskoristite za još jedan brzinski obilazak u okolini.

Mi smo tako napravili, jer smo imali skoro sedam sati tog međuvremena. Kako nam je polazna destinacija bila Notting Hill, ostavili smo zadnji dan za obilazak.
Sreća pa je bila subota, a i zahvaljujući ugodnom osoblju koje nas je uputilo kamo da idemo, bilo je savršeno.

Naime, subotom je Portobello Market.

Raj za kolekcionare, neobavezne šetače, slučajne i namjerne prolaznike. Inače ne volim koristiti riječi kao "genijalno", "predivno", "nešto najbolje što sam doživjela" i tome slično (ok, dopuštam si te izlete tu i tamo kad pričam o Parizu pjeva) - a ne volim koristiti takve opise jer moj dojam ne mora biti mjerodavan niti isti kao nečiji drugi - ali bilo je jednostavno - genijalno.









Uživala sam u svakom (sunčanom!) koraku. Ne radi šopinga. Ne radi ponude. Ne radi relativno niskih cijena. Nego radi atmosfere.
Radi svega.

Od početka do kraja naše je razgledavanje trajalo skoro tri sata, a od kraja do početka, bez razgledavanja nam je trebalo sat vremena. U međuvremenu smo jeli (i to u restoranu u kojem je, kako je tvrdio konobar, dvije minute prije izašao premijer), popili kavu, slikali se.....

Je li vam ovo poznato? Iz filma Notting hill?



Je, poznato vam je ako ste gledali film. Ali evo jedne male trivije:

Trivia from the movie:
The real Travel Bookshop had a sign in its window saying "We're almost famous." It would sell non-travel books when it fitted in with a theme. For example, selling Martin Amis's "London Fields" when doing a Notting Hill theme.
Thacker's bookshop is actually an antiques shop in real life, next to a butcher. One or two doors down from the butchers is an office for Richard Curtis' production company.

Ja sam odvalila na knjižare, tako da smo određeno vrijeme proveli i tamo:



U Londonu, ono što sam uspjela vidjeti za ta tri dana, shvatila sam da je Notting Hill definitivno my cup of tea.





Pa eto, preporuka od srca. Ako vam se potrefi subota, otiđite. Nećete požaliti.

Na kraju prekrasnog dana, uzeli smo stvari iz hotela, sjeli na gornji kat crvenog autobusa, došli na željezničku stanicu i ostavili rijeku ljudi iza sebe:



I za kraj... ako vas put (opet) tamo nanese, uživajte. sretan






Post je objavljen 05.10.2010. u 15:16 sati.