Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Marija Bistrica i Solin - glazbeno molitveno sjećanje na Papin posjet 1998.



1. dio Manifestacije Stepinčeva Krunica, u organizaciji Misijske Europske Katoličke Inicijative "Kristov Stol", počinje večeras u subotu 2. listopada, u Mariji Bistrici svetom misom u 18h.

Potaknuti idejom i primjerom Solina, prije sv. mise, u 17.30h zajednički ćemo izmoliti sv. krunicu, za uspjeh Manifestacije i Stepinčevu kanonizaciju, istovremeno s mladima u Solinu, koji večeras, uoči svog Papafesta - 3. listopada, mole za beatifikaciju Sluge Božjeg Ivana Pavla II. Tako će se ovaj vikend, sjever i jug Hrvatske ujediniti u zajedničkoj zahvalnoj molitvi i glazbenom sjećanju na posjet Ivana Pavla II Hrvatskoj 1998, i beatifikaciju kard. Stepinca.

12. Papafest

Nedjelja, 3. listopada - 12. Papafest u Solinu, a subota 2. listopada - 1. Stepinčeva Krunica - Festival Moderne Duhovne Glazbe u Mariji Bistrici, uz istovremenu molitvu večeras za Papinu beatifikaciju s juga i Stepinčevu kanonizaciju sa sjevera Hrvatske.

Na Festivalu Moderne Duhovne Glazbe, u Domu Kulture Marija Bistrica, u 19.30h, nastupaju:

1. Željka Marinović
2. Čedo Antolić
3. Davor Terzić
4. Ivo Šeparović
5. Antonio Tkalec
6. Maja Tadić
7. Martina i Matija Evačić
8. Zoran Hornjak
9. Trinitas (Ludbreg)
10. Dragutin Hrastović
11. Matija Martinčević
12. Bernarda Brunović
13. Zbor mladih Majke Božje Bistričke

a umjetnički ravnatelji Festivala su Antonio Tkalec i Agneza Levanić. Kroz program će nas voditi Ivana Foretić.

Praktične informacije:
Busevi, redovne linije za Mariju Bistricu voze s Autobusnog kolodvora u 15h, odnosno 15.30h, te 15-ak minuta kasnije staju i na okretištu u Dubravi. Redovne linije iza Festivala za Zagreb nema, pa ćemo se pokušati posložiti po osobnim automobilima, ako gdje zaškripi imamo kontakte autoprijevoznika pa ćemo sve dogovoriti. Ne brinite se i dođite na vrhunski glazbeno-molitveni doživljaj, u organizaciji Kristova Stola!

Post je objavljen 02.10.2010. u 07:30 sati.